Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εκβιάζουν με χρεοκοπία για να πάρουν γραπτή δήλωση


Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία οδηγούν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παρά το γεγονός ότι πέτυχαν να οδηγήσουν τη χώρα σε κυβέρνηση συνεργασίας. Κι ενώ έπρεπε να είναι πιο ανεκτικοί και να δώσουν περίοδο χάριτος μέχρι να υπογραφή η συμφωνία του Οκτωβρίου, ήδη έχουν ξεκινήσει νέο κύκλο εκβιασμών. Μάλιστα, το νέο κόλπο είναι το μπλοκάρισμα της 6ης δόσης και η πιθανή αναβολή του Γιουργκρούπ για το θέμα αυτό.

Ομοίως και οι πληροφορίες από το ΔΝΤ είναι κακές. Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Δεκεμβρίου. Τα ασφαλιστικά ταμεία, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ ζητούν πρόσθετη επιχορήγηση 530 εκατ. ευρώ ενώ ήδη παίρνουν δάνεια από άλλα ταμεία. Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου το έλλειμμα υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. Ο μέσος χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ έχει φθάσει τα 2 χρόνια ενώ εκκρεμούν περίπου 43.000 αιτήσεις για την έκδοση εφάπαξ. Μάλιστα, η μαζική φυγή από το δημόσιο θα ενταθεί με την υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας και θα πρέπει να βρεθούν χρήματα για να πληρώνονται όλοι αυτοί.
Αν δεν πρόκειται για νέο ωμό εκβιασμό που έχει να κάνει με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούν οι ξένοι από τον Σαμαρά, τότε είναι θέμα χρόνου η εσωτερική στάση πληρωμών.
Η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει στους Ευρωπαίους εταίρους της γραπτές εγγυήσεις ότι δεσμεύεται να μειώσει το χρέος της, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα υποδείξει «με ποιον ακριβώς τρόπο θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως».
Στο μεταξύ, η …. Ιπποκράτους-Reuters συνεχίζει κι αυτή  τα γελοία ψέμματα κατα Σαμαρα, αυξάνοντας τις πιέσεις να υπογράψει
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου