Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μπροστά στο αδιέξοδο


Στα όρια τους έχουν φτάσει πλέον οι Έλληνες πολίτες. Οι σπασμωδικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για επιβολή αλλεπάλληλων φόρων με αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων, έχουν γίνει η μέγγενη που σφίγγει καθημερινά τον οικονομικό κλοιό γύρω από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που δεν έχουν τέλος, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας είναι τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι συμπολίτες μας. Το πρόσφατο... «χαράτσι» στα ακίνητα ήρθε για να μας θυμίσει ότι το κράτος είναι φτωχότερο από τους πολίτες του, ότι τα έξοδα κάθε οικογένειας δεν είναι πια το φαγητό, η στέγαση και η ένδυση των μελών της αλλά η ενίσχυση ενός κράτους που δεν προσφέρει στους πολίτες του αλλά απαιτεί από αυτούς καθημερινά με τη μορφή της ληστρικής επιδρομής.
Η αγανάκτηση που κυριεύει κάθε Έλληνα πολίτη για την κατάντια της Πολιτείας, γίνεται ντροπή και απώλεια της υπερηφάνειας του, αφού τώρα πια δεν απλώνουμε απλά το χέρι επαιτώντας από τους εταίρους μας, αλλά τους διαβεβαιώνουμε πως είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ό,τι και αν μας προτείνουν, όσο εξευτελιστικό και οικονομικά ασύμφορο μπορεί να είναι. Δεν μπορούμε να είμαστε υποτελείς συμφωνιών και συμφερόντων, συμμαχιών που ξεπερνούν τα σύνορα της εθνικής κυριαρχίας και οδηγούν στα άκρα τις συνειδήσεις. Η Ελλάδα είναι μόνο ένας αδύναμος κρίκος, το πρώτο πειραματόζωο πριν από την Ιταλία και την Ισπανία. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη είναι πια μία οικονομική ολιγαρχία και κάθε χώρα δικαιούται να αναπτύξει τις αντιστάσεις της, προκειμένου να επιβιώσει σε έναν αγώνα όπου όλα και τίποτα είναι ήδη μοιρασμένα.
Κάθε Έλληνας πολίτης μετατρέπεται αυτόματα σε οφειλέτης, κάθε οικογένεια οδηγείται σε αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άνεργος άνδρας στην Κρήτη που δεν μπόρεσε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ και η Επιχείρηση διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του, επιδεινώνοντας τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος έθεσε εκτός λειτουργίας τα ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιεί.
Είναι ένα πραγματικό δείγμα αναλγησίας το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για αυτούς που πραγματικά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Δεν προβλέπεται ενίσχυση των οικογενειών με ευπαθή μέλη, των πολύτεκνων οικογενειών και των οικογενειών που πλήττονται από ανέχεια. Αντίθετα, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι και σήμερα οδηγούν στην οριστική ισοπέδωση τους. Οι πολίτες αντιδρούν, αντιστέκονται, ζητούν την αλλαγή, όλοι μαζί, νέοι και γέροι, υπάλληλοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, μέσα από την αντίσταση, θα υψώσουν το ανάστημα τους, θα προστατέψουν την αξιοπρέπεια τους και θα προστατέψουν την κοινωνία και τα μέλη της. 
Η φωνή αγανάκτησης κάθε πολίτη γίνεται το αίτημα για πρωτοβουλία, για αλλαγή. Είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε απέναντι στην αδικία, να αντισταθούμε στα σχέδια αυτών που θέλουν την Ελλάδα κατώτερη των περιστάσεων. Η ευθύνη του ελληνικού λαού είναι μεγάλη. Οι επιλογές που καλείται να κάνει από δω και πέρα θα καθορίσουν το μέλλον των επόμενων γενιών. Τα λάθη του παρελθόντος δεν αλλάζουν, τα λάθη του μέλλοντος όμως προλαμβάνονται.


Κυριάκου Ιφιγένεια
Πολιτευτής της Ν.Δ
Δημοτική Σύμβουλος
Πρόεδρος  Πολυτέκνων Ν. Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου