Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου παραίτησε τον Παπούλια !


Ο Παπανδρέου παραίτησε τον Παπούλια !


Η πρόταση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη  νέα δανειακή σύμβαση  που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη  οδηγεί βάσει του Συντάγματος σε παραίτηση τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας!  Σύμφωνα  με το  άρθρο  42 παρ. 2: «Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής».

Από τη στιγμή λοιπόν  που  κατά τη συνταγματική επιταγή  απαγορεύεται η διενέργεια δημοψηφίσματος για ζητήματα δημοσιονομικού χαρακτήρα όπως η δανειακή σύμβαση , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  όταν έλθει η πρόταση  της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το  συγκεκριμένο  θέμα ,  θα πρέπει  να υποβάλλει αμέσως την παραίτηση του .  Το θέμα σύμφωνα με πηγές του kentrinews.gr, αναμένεται να το θέσει με καθαρό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς στον Κάρολο Παπούλια με τον οποίο θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης.
Ο Παπανδρέου το είπε ξεκάθαρα προηγουμένως στην Κοινοβουλευτική του  Ομάδα :  «Για τη νέα σύμβαση πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Για μια εθνική απάντηση στο μείζον εθνικό ερώτημα. Ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί. Θέλει να υιοθετήσουμε τη νέα συμφωνία ή θέλει να την απορρίψουμε;».
Όπως και να διατυπωθεί λοιπόν το ερώτημα ,  θα αφορά κατεξοχήν  το δημοσιονομικό θέμα της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου