Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Για λίγες ώρες ακόμη πρωθυπουργός…



Για λίγες ώρες ακόμη πρωθυπουργός…Ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να διατηρήσει το θώκο του, πέταξε το δημοψήφισμα στις καλένδες. Και με μια… παπανδρεικού τύπου αλχημεία επιχείρησε να μας πείσει ότι ο ίδιος ποτέ δεν νοιαζόταν για την καρέκλα του, αλλά για το καλό του λαού.



Στη ΝΔ είναι έξαλλοι γιατί ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πει ότι ο Α. Σαμαράς έδωσε “λευκή επιταγή” στη κυβέρνηση κι ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, παραβλέποντας σκοπίμως ότι η συναίνεση προϋποθέτει μεταβατική κυβέρνηση και άμεσα εκλογές.
Λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Σαμαρά προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει διέξοδο είναι να παραιτηθεί. Και επανέλαβε την πρόταση του για μεταβατική και προσωρινή κυβέρνηση που θα κάνει εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με antinews.gr. δεν απάντησε και άρχισε να λέει διάφορα. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Σαμαρά να το στείλει μετά την συνεδρίαση της ΚΟ …διαπραγματευτές.
Η απάντηση του Σαμαρά ήταν να μην τους στείλει και ότι δεν έχουν να πουν τίποτα άλλο.
Το “κόλπο” Παπανδρέου
Ο στόχος του είναι να εξασφαλίσει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας προς την κυβέρνηση με δύο επιχειρήματα. Πρώτον ότι εξέλειπαν οι λόγοι της αντίδρασης των βουλευτών αφού δε θα γίνει δημοψήφισμα και δεύτερον ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός ώστε να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τη ΝΔ για την κυβέρνηση συνεργασίας.
Έτσι κερδίζει χρόνο και όταν η διαπραγμάτευση με τη ΝΔ ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς, ελπίζει ότι θα έχουν πέσει οι τόνοι και θα συνεχίσει να κυβερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου