Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Βάσω προς Βενιζέλο: Δεν θα βγει ούτε αυτό το πρόγραμμα



«Ούτε αυτό το πρόγραμμα βγαίνει» υποστήριξε χθες η Βάσω Παπανδρέου στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί με το προηγούμενο, την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος προετοίμαζε το έδαφος για νέα μέτρα τον ερχόμενο Ιούνιο, έστω και αν θα αφορούν το 2012 και τι 2013, όπως είπε.

Η συζήτηση πάντως στη συνεδρίαση περιστράφηκε γύρω από το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, με τον κ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει «συμβατική ημερομηνία» τη 19η Φεβρουαρίου, και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

«Αν καθυστερήσουν η διαπραγμάτευση και η έκτη δόση, τότε αντικειμενικά θα υπάρξει καθυστέρηση» είπε αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών. Φωτογραφίζοντας δε ως υπαίτιο τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάσει, στην ίδια γραμμή με τους δανειστές εκτίμησε ως «αυτονόητο» ότι «δεν υπάρχει πολιτικός και πολίτης που δεν κατανοεί ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα». Παράλληλα, υποστήριξε με νόημα ότι οι ηγέτες των μεγάλων χωρών ιεραρχούν τις προτεραιότητες βάζοντας πρώτα τους πολίτες τους, μετά την ευρωζώνη, την προστασία χωρών στον πυρήνα του ευρώ και τελευταίες τις περιφερειακές χώρες. Οταν πάντως η Ελπίδα Τσουρή ρώτησε «τι γίνεται με το κόμμα» και αν συνεχίζει να υπάρχει, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο μπλοκ προόδου». Παρεμβαίνοντας ο Κ. Γείτονας, φώναξε ως σύνθημα το όνομα της βουλευτού, «Ελπίδα, Ελπίδα», προφανώς για το κόμμα.

Προβλήματα στην πολιτική της τρόικας διέγνωσε η Βάσω Παπανδρέου. «Ως τώρα η Ευρώπη κρυβόταν πίσω από την Ελλάδα. Τώρα το πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά του ευρώ» είπε, ζητώντας τύπωμα χρήματος. Η πρώην υπουργός εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να τα πάει... καλύτερα, μιλώντας πάντως για «αδιέξοδη πολιτική», ενώ αναφερόμενη στην ύφεση προέβλεψε ότι θα είναι παραπάνω από την εκτιμούμενη (2,8%) το 2012, όπως έγινε και φέτος. Αναφερόμενη στα πέντε συνεχή χρόνια ύφεσης, πρωτοφανές μεταπολεμικά όπως είπε, αναφώνησε «ο Θεός να βάλει το χέρι Του».

Το θέμα εξαίρεσης από την εφεδρεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες έθιξε ο Χρ. Πρωτόπαπας, θυμίζοντας παλιότερη τροπολογία που είχαν καταθέσει με τους κυρίους Μακρυπίδη και Κουσελά, κάνοντας τον Ευ. Βενιζέλο να κλείνει επιτόπου τηλεφωνικά ραντεβού για το θέμα με τον υπουργό Υποδομών Μ. Βορίδη. Οσο για τη ΔΕΗ, εκτίμησε ότι το 80% των πολιτών πληρώνουν, προαναγγέλλοντας τη σύσταση επιτροπής όπου θα μπορούν να απευθύνονται όσοι αντιμετωπίζουν αδυναμία καταβολής του τέλους ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου