Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς πρέπει να απεγκλωβιστεί γρήγορα

Σκηνικό εκτροπής

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ, οι πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμάζουν τις αντοχές του Συντάγματος και κινούνται στα όρια της εκτροπής, με αποκλειστική ευθύνη τού μέχρι σήμερα πρωθυπουργού. Μετά την εγκληματική πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, προκειμένου αυτή να μετατραπεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ψήφο αποχώρησης.
Και όλα αυτά, με αποκλειστικό στόχο να αποφύγει τη διενέργεια εκλογών, που θα ήταν η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Το τραγελαφικό είναι ότι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που παρείχαν στον κ. Παπανδρέου την ψήφο εμπιστοσύνης για να αποχωρήσει, ανέτρεψαν την πρόταση του προέδρου τους για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Ολα αυτά έχουν προκαλέσει μια εμπλοκή που διασύρει τους θεσμούς και εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων και να προχωρήσει άμεσα ο σχηματισμός της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα επικυρώσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Εφόσον, ωστόσο, νέος πρωθυπουργός είναι ο Λ. Παπαδήμος –ο οποίος, άγνωστο πώς, προβάλλεται ως η μοναδική λύση– και εμμείνει στην πρόθεσή του να υπαγορεύσει τους δικούς του όρους στο πολιτικό σύστημα, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με τη συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση. Θα πρέπει να περιοριστεί στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης για την εκταμίευση της 6ης δόσης και να ζητήσει την προσφυγή στην κάλπη το αργότερο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εκφραστεί η λαϊκή ετυμηγορία και να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου