Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ξεκολλήστε το χαράτσι από την ΔΕΗ!


αρισταρχος
Το περίφημο χαράτσι για τα ακίνητα, ενταγμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ με την ονομασία  Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011. Και αφού ονοματίζεται με το έτος 2011, φαίνεται ότι πάει για μονιμότητα. Τέτοια αναλγησία και ανατολίτικη κουτοπονηριά δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Σ’ αυτόν που το σκέφτηκε δώστε του μια πενταδάχτυλη επιβράβευση.
Όταν το κράτος σκέπτεται έτσι κουτοπονηρίστικα, ο λαός πώς πρέπει να σκεφτεί;

Αλήθεια ποιος θα πλήρωνε ΕΡΤ, Δημοτικά τέλη; Κανένας. Τόβαλαν μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ κι αν θέλεις μην τον πληρώνεις.  Θα μείνεις χωρίς ρεύμα. Και στην περίπτωση με το χαράτσι μιλάμε για αρκετά λεφτά. Εδώ ο κόσμος πήγαινε και έκανε διακανονισμό για τον τρόπο πληρωμής, τώρα θα βρει λεφτά να σας πληρώσει; Κύριε των δυνάμεων.
Βγήκε στην βουλή ο Σαμαράς και ζήτησε να μην κόβουν το ρεύμα από αυτούς που δεν έχουν να το πληρώσουν. Αλλά να το κόβουν σ’ αυτούς που δεν θέλουν να το πληρώσουν. Εγώ θα έλεγα να κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις, αν θέλουμε να το πληρώσουμε ή δεν μπορούμε. Ο Βενιζέλος ανταπάντησε πως ξέρουν γι αυτά τα λάθη και θα διορθωθούν. Πότε; Ποτέ!
Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει. Δεν ξέρει που να βρει τα λεφτά.  Έγιναν αγωγές που θα εκδικασθούν στις 2 Δεκεμβρίου. Πολλοί Δήμοι καλύπτουν τους δημότες τους. Ο Μπουτάρης δήλωσε πως δεν τους καλύπτει. Φιλότουρκος είναι ο άνθρωπος, όχι φιλόλαος.
Αν αυτά τα απλά πράγματα φαντάζουν σοβαρά  κύριοι, τότε μπορούμε εύκολα όλοι μας να καταλάβουμε τι είδους αλλαγή στην κοινωνική δομή απεργάζεστε.
Θυμάστε, πριν το 2009, εκείνα τα περίφημα αφόρητα τηλέφωνα από τις τράπεζες «σας στέλνουμε μια κάρτα με πίστωση 9000ευρώ, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την ενεργοποιήσετε» ή « Εγκρίθηκε στο όνομά σας δάνειο δέκα χιλιάδων ευρώ. Περάστε να κάνουμε τα χαρτιά»
Και ποιος άνθρωπος δεν είχε ανάγκη από αυτά τα χρήματα;  Έκανε ο καθένας τους υπολογισμούς του, και άρπαξε την ευκαιρία να αγοράσει τουλάχιστον ένα σπίτι. Τώρα; Του μειώσαν τον μισθό/σύνταξη του φορτώσαν χαράτσια και μάλιστα με απειλές(το ηλεκτρικό ρεύμα το δίναν κάποτε στα αυθαίρετα με την αιτιολογία ότι είναι θέμα επιβίωσης)  και τώρα αδυνατεί να το πληρώσει τώρα τι γίνεται; Ούτε που τους νοιάζει.
Ξέρω κάποιον που η κόρη του από 1350ευρώ τον μήνα πήγε στα 850. Από το ταμείο παρακαταθηκών της κρατούν τα 500ευρώ σαν δόση για ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 που πήρε πρί πέντε χρόνια. Πως θα ζήσει με τα 350 ευρώ που της απομένουν; Πλήρωσε έως τώρα 30.000 και ζήτησε από την τράπεζα να της πάρουν το σπίτι γιατί δεν μπορεί άλλο να πληρώνει. Αυτοί αρνήθηκαν και της αρπάζουν τα 500 ευρώ τον μήνα κανονικά. Τι θα πρέπει να κάνει, να φύγει από την δουλειά;
Ρωτώ , κύριοι της διάσωσης. Αυτή η κοπέλα, τα επόμενα 20 χρόνια θα ζεί έτσι; Δηλαδή, θα πρέπει να φωνάξει « Δεν πτωχεύσαμε, δεν βγήκαμε από το ευρώ. Αλληλούϊα. Ζήτω οι πολιτικοί που μας έσωσαν»;
Μόνο τρία πράγμα σας ενδιαφέρουν να σώσετε.
1ον Οι τράπεζες
2ον Οι τράπεζες
3ον Οι τράπεζες
Δεν είναι εμφανές; Δεν είναι εμφανές για ποιον τελικά δουλεύετε, και ποιον δουλεύετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου