Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου στο κανό και οι δελφίνοι στη θάλασσα



Το απόλυτο χάος επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου εξυπηρετώντας, εκ του αποτελέσματος, τα σχέδια του Γ. Παπανδρέου για την παραμονή του στην ηγεσία.

Χθες τους δελφίνους και τους διαφωνούντες προκάλεσε ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια τη συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ» επιμένοντας (στο newpost.gr) ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο τον Γ. Παπανδρέου, που έχει εκλεγεί πρωθυπουργός ως το 2013, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει εκείνος να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Αντίθετα να κάνει την «υπέρβασή» του και να φύγει και από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -μετά την προηγούμενη να φύγει από πρωθυπουργός- ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου ο Μ. Παπαϊωάννου (Real FM), ενώ σιωπηλοί παραμένουν οι δελφίνοι, που πλην του Μ. Χρυσοχοΐδη εμφανίζονται να περιμένουν την έκτη δόση -κάποιοι και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης- για να ανοίξουν επίσημα τα χαρτιά τους. Εν τω μεταξύ σχεδόν όλοι συμφωνούν πια στην αναβολή των εκλογών, ενώ προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Πολιτικό λάθος τη χαρακτήρισε (ΝΕΤ) ο Π. Μπεγλίτης, που ψήφισε πάντως τη νέα κυβέρνηση.

«Ανεπίκαιρη, επιπόλαιη και εντελώς λάθος» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα και ο Μ. Οθωνας (Σκάι), ο οποίος σημείωσε ότι αν πάει στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος θα αποτελέσει τη χαριστική βολή σε μια αυτοκαταστροφική πορεία, εξαιρώντας πάντως τις επαφές Παπανδρέου με στελέχη του κόμματος. Σαφείς αποστάσεις από τους κ. Παπουτσή και Χρυσοχοΐδη, που τοποθετήθηκαν δημοσίως επί του θέματος, πήρε ο Χ. Πρωτόπαπας. Ο ίδιος άνοιξε θέμα παραμονής της κυβέρνησης Παπαδήμου στην εξουσία. «Πρέπει να υπάρξει το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλιώς καήκαμε» είπε σημειώνοντας ότι ήδη έχουν χαθεί περί τις 15 ημέρες. Θεμιτές χαρακτήρισε τις φιλοδοξίες, αρκεί να εκδηλωθούν στην ώρα τους με συντεταγμένο τρόπο, ο Β. Εξαρχος, ενώ ανασυγκρότηση του χώρου ζήτησε ο Δ. Κουσελάς.

Ο Π. Γερουλάνος μιλώντας για την υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη σημείωσε με νόημα ότι η έκφραση φιλοδοξιών δεν γίνεται μόνο με το να πει κάποιος «είμαι παρών» και ότι τέτοιες έχουν γίνει πολλές. Να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να σταθεί εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου ο Π. Ευθυμίου, ζητώντας ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις για τα πάντα και τήρηση του καταστατικού, μετά όμως την ψήφιση του Προϋπολογισμού και την εξασφάλιση της έκτης δόσης. Να υπερβεί τον εαυτό του ζήτησε και ο Μ. Ανδρουλάκης, επιτιθέμενος στον Γ. Παπανδρέου και το περιβάλλον του για την πολιτική που ακολούθησαν και καλώντας τον να μιλήσει με απλούς πολίτες και όχι με τους «βαρόνους» που «τον κοροϊδεύουν», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου