Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο Ομπάμα στηρίζει Σαμαρά και αδειάζει Παπανδρέου


Θετικά εκφράστηκε πριν από λίγο ο… Πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα για τη στάση του Αντ. Σαμαρά να επιλέξει την ψήφιση του πακέτου διάσωσης που αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου.
“Είναι βασικό να έχουμε λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Και παρόλο που η αναγγελία για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες επηρέασε πολλούς, η τελική προσέγγιση είναι ότι έχουμε σημαντικές κινήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές και μου δίνει θάρρος ότι ακόμα και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δανειακή σύμβαση και θέλει να συνεχίσουμε έτσι.Είναι βασικό να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στις αγορές και να στείλουμε μήνυμα ότι η Ευρώπη θα σταθεί στα πόδια της…” είπε

Είναι προφανές ότι ο… φίλος του κ. Παπανδρέου αδειάζει τον νυν πρωθυπουργό και στρέφει τις ελπίδες του στον εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδος  Διότι έκανε και μια δήλωση κατά του κ. Παπανδρέου σημάδι ότι τον εγκαταλείπουν όλοι. “Οι ενέργειες του κ. Παπανδρέου και το θέμα του δημοψηφίσματος τις τελευταίες ημέρες έκαναν πολύ κόσμο νευρικό“, τόνισε βάζοντας ουσιαστικά τα καρφιά στο σταυρό του πρωθυπουργού.
Από την άλλη είναι προφανές ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να αποσπάσει τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες και παράγοντες.
Προφανώς δεν είναι κι αυτός καλά πληροφορημένος. Διότι ο Σαμαρά είπε ότι θα ψηφίσει μόνο την δανειακή σύμβαση για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και όχι το συνοδευτικό κείμενο για την εφαρμογή της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου