Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στο ΠαΣοΚ τσακώνονται οι Κηπουροί, οι Βαρώνοι και οι πράκτορες των Μ.Μ.Ε. για τις καρέκλες

πασοκ, αθηνα, επεισοδια, παπανδρεου
Τα επεισόδια στο σήριαλ "εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠαΣοΚ" δίνουν και παίρνουν, πρώην υπουργοί και βουλευτές συνεχίζουν τις αντιπαραθέσεις για την επόμενη μέρα.

Σήμερα σειρά είχε σήμερα ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος επιτέθηκε ευθέως στους συναδέρφους του για την πτώση Παπανδρέου από την Πρωθυπουργία. Έπεσε μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με την σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή. Ήδη, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, είχαμε κι ανεξαρτητοποιήσεις, ή δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση .Ο τέως υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Βήμα fm υπεραμύνθηκε μεταξύ άλλων της επιλογής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας....... ότι ακόμη και χωρίς να διενεργηθεί πέτυχε όλα όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα .

Σε διαφορετικό κλίμα ήταν οι δηλώσεις του Μίμη Ανδρουλάκη που άφησε αιχμές εναντίον του Γ. Παπανδρέου για τα στελέχη με τα οποία συνομιλεί από την στιγμή που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία.

Aντί να συζητά με τους βαρόνους και τους κηπουρούς που τον οδήγησαν στην καταστροφή, ο Γ. Παπανδρέου έπρεπε να συνομιλήσει με τον εαυτό του ή να... πάει σε έναν καφενέ ή να βρει ορισμένους απλούς ανθρώπους ή όχι ανθρώπους που αισθάνονται την υποχρέωση να του πουν αυτό που θέλει να ακούσει , είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Όλοι θέλουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Παπανδρέου και να πάρουν και την προίκα του, περί προικός πρόκειται και όχι περί σεμνότητας , σημείωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δική του ευθύνη έγινε παίγνιο περιστάσεων που τον ξεπερνούν. Άλλωστε, συμπλήρωσε, αυτό ήταν προγραμματισμένο.

Η Α. Νταλάρα χαρακτήρισε βυζαντινολογία τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ακούω ότι κορυφαία στελέχη τοποθετούνται, θεμιτό, καλά κάνουν, είναι ένα ανοιχτό κόμμα με διαδικασίες. Και βλέπω αυτή τη βυζαντινολογία αλλά λυπάμαι πάρα πολύ, είναι πάρα πολύ παλιά μέθοδος, πολύ ανεδαφική και πολύ στείρα. Είναι σα να έχουμε ένα οικοδόμημα που τρέμει και καθόμαστε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο σαν αυτιστικά και κοιτάμε να φτιάξουμε ένα τραπέζι που του έχει χαλάσει το ένα πόδι. Έχει χαλάσει το ένα πόδι, έχουν γίνει θέματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δε θέλω να κάνω το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Είναι ώρα να τον ανοίξουμε αυτόν τον κύκλο; Αυτό αναρωτιέμαι μόνο δήλωσε στον flash η πρώην υπουργός.

Η Λούκα Κατσέλη όταν ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον Γ. Παπανδρέου σε εκλογές απάντησε. Αυτό είναι ανοιχτό θέμα και θα το δούμε στην πορεία .

Πηγή: kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου