Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στην κούρσα διαδοχής τα φάρμακα και μια… βρώμικη αυλή στου Ρέντη!



Μπορούμε να μάθουμε τι μύγα τσίμπησε τον κ. Παπανδρέου και ξαφνικά δεν έχει «στασιό»;

Δεν είναι λίγο αργά για να μας πείσει πως ενδιαφέρεται για την εφαρμογή των συμφωνιών και την πορεία της χώρας;

Λες και ένα μαγικό ραβδάκι τον άγγιξε και αποφάσισε να εγκαταλείψει ραθυμία και αντανακλαστικά Ραν-Ταν-Πλαν.

Σχεδόν κοντεύουμε να πιστέψουμε πως κακώς σηκώθηκε και έφυγε.

Εκεί που δεν έκανε τίποτε για να εφαρμοστούν όλες οι προηγούμενες «γενναίες» ευρωπαϊκές αποφάσεις, τώρα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Μέχρι και με την τρόικα συναντήθηκε, την οποία, για κάποιον άγνωστο και μάλλον επαναστατικό λόγο, αρνήθηκε πεισματικά να δεχθεί για όσο διάστημα κατοικοέδρευε στου Μαξίμου.

Επαφές με ξένους ηγέτες, συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη – όλα για την επιβίωση και την ανόρθωση της πατρίδας.

Μαθαίνουμε ότι αυτές οι πυρετώδεις συναντήσεις σκοπό έχουν την καλύτερη υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και… παρεμπιπτόντως την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Μα αν υπήρχε τέτοια αγωνία γιατί ο κ. Παπανδρέου, επικεφαλής των ίδιων ανθρώπων, δεν έπραττε τα δέοντα τόσον καιρό;

Για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου δεν παραμέρισε, προσφέροντας την καρέκλα του στον κ. Παπαδήμο (και μαζί μ’ αυτήν και αυτό το αγλάισμα που υπήρξε η κυβέρνησή του);

Είναι προφανές πως η πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας θα στιγματιστεί από την πελατειακή νοοτροπία και το «θερμό ενδιαφέρον» για τη χώρα με το βλέμμα στις εκλογές.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι μήνες που ακολουθούν θα σημαδευτούν από τον θρίαμβο της μάχης εξουσίας σε όλα τα επίπεδα.

Τα σημάδια είναι εδώ, τα βλέπουμε όλοι και προκαλούν τουλάχιστον αηδία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χωριστεί σε στρατόπεδα ως προς το μέλλον του κ. Παπανδρέου.

Δεν προλαβαίνουν να κάνουν δηλώσεις και να δίνουν συνεντεύξεις υπουργοί και βουλευτές – αν αφιέρωναν έστω και το ένα δέκατο της όψιμης ορμής τους στα προβλήματα της χώρας, σίγουρα θα είχαν κάτι πετύχει.

Το τι σκαρφίζονται για να βρεθούν σε καλύτερο σημείο εκκίνησης στην κούρσα διαδοχής, δεν λέγεται.

Για παράδειγμα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος, προειδοποίησε σε… πανεθνικό δίκτυο, με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, μια βιομηχανία στου Ρέντη να… καθαρίσει μέχρι την Δευτέρα (σήμερα) την αυλή της, που είναι πολύ βρώμικη και εξ αυτού κινδυνεύει η δημόσια υγεία και τα παιδάκια που περνούν από το (επίσης βρώμικο) πεζοδρόμιο, κατευθυνόμενα προς παρακείμενη παιδική χαρά!

Συγγνώμη, αλλά η βρώμικη αυλή μιας βιομηχανίας είναι θέμα για διάγγελμα σε εθνικό δίκτυο; Δεν αρκούσε μια επίσκεψη της υγειονομικής υπηρεσίας;

Έπρεπε η προειδοποίηση να γίνει με τέτοιον μελοδραματικό τρόπο αυτοπροβολής;

Έπρεπε, αν λάβουμε υπ’ όψη μας την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ που έχει ξεκινήσει.

Επίσης, δεν έχω αντιληφθεί με ποιον τρόπο επενεργούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες στη μείωση της τιμής των νοσοκομειακών φαρμάκων.

Διότι δεν μιλάμε μόνο για μια φυσιολογική μείωση, την οποία μπορούμε να αντιληφθούμε, αλλά, όπως διαφημίστηκε, για μειώσεις της τάξης ακόμη και του 95%!

Όπως μάθαμε, οι δημοπρασίες με βάση την δραστική ουσία, έριξαν την τιμή ενός σκευάσματος από 5,2 εκ ευρώ σε 400.000 ευρώ!

Αυτό σημαίνει πως μέχρι τώρα κάποιοι στην Ελλάδα αισχροκερδούσαν και ήλθαν να μας σώσουν κάποιες μεγάλες ξένες φαρμακοβιομηχανίες, που έδειξαν μια (πρωτοφανή για τον γνωστό κλάδο) μεγαλοψυχία!

Είναι δυνατόν; Πρέπει να το πιστέψουμε; Αν είναι έτσι, τότε κάποιοι έπρεπε να είχαν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα – και οπωσδήποτε να είχαν δεχθεί την επίσκεψη του ΣΔΟΕ.

Διαφορετικά, έχουμε να κάνουμε με σχέδιο εξόντωσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και, βέβαια, με την απώλεια κι’ άλλων θέσεων εργασίας.

Αν οι ελληνικές βιομηχανίες επιδίδονται στο σπορ της αισχροκέρδειας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το ψωμί των είκοσι χιλιάδων εργαζομένων τους, η λύση δεν είναι η καταστροφή τους, αλλά ο αποτελεσματικός έλεγχος των πρακτικών τους.

Διότι, ως γνωστόν, οι ξένων συμφερόντων εταιρίες, από τις οποίες αγοράζονται τώρα μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών τα φάρμακα που προορίζονται για τα νοσοκομεία, διαθέτουν τεράστιες ποσότητες «αντιγράφων».

Επιπλέον, θα θέλαμε να μάθουμε αν αυτά τα «αντίγραφα» έχουν περάσει από τον έλεγχο του ΕΟΦ και αν πρόκειται για κανονικά αντίγραφα και όχι για… σκέτο αλεύρι.

Διότι κάποιο πουλάκι μας έχει πει ότι στα νοσοκομεία όπου χρησιμοποιούνται, δεν… θεραπεύουν κανέναν!

Επίσης, θα θέλαμε να μάθουμε για ποιο λόγο μήνες τώρα παρουσιάζονται ελλείψεις διαφόρων φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και η κοινή ασπιρίνη.

Διότι καλό είναι να κορδακίζονται εκεί στο υπουργείο υγείας για εξοικονομήσεις χρημάτων των φορολογουμένων, αλλά τα φάρμακα δεν υπάρχουν για να λαμβάνουν μέρος στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν για να θεραπεύουν τον κόσμο!

Υ.Γ. Με την ευκαιρία και επειδή σήμερα είναι Δευτέρα. Την καθάρισε την αυλή της η βιοτεχνία στου Ρέντη ή θα χρειασθεί και άλλο διάγγελμα σε απευθείας μετάδοση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου