Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει εντελώς


Βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η δικαστική εξουσία, τα δικαστήρια και οι αποφάσεις που αυτά βγάζουν. Είτε μας αρέσουν είτε όχι οι δικαστές είναι εκείνοι που καλούνται να επιλύσουν διαφορές.
Φυσικά και υπάρχουν λάθη σε πολλές αποφάσεις τους, άνθρωποι είναι κι αυτοί … Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους. Αν τους καταργήσουμε κι αυτούς τότε να πάμε σε καμιά Χούντα να τελειώνουμε.

Πρώτος υποψήφιος πιστεύω ότι θα ήταν για να κυβερνήσει σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ο κ. Βενιζέλος ο οποίος αν και Συνταγματολόγος δε δείχνει να σέβεται τα δικαστήρια. Κυρίως εκείνα που εκδίδουν αποφάσεις που δεν του αρέσουν.
Αν όμως φτάσαμε να κάνουν κριτικοί οι πολιτικοί γιατί τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι αρεστές σ’ αυτούς τότε έχουμε χάσει τη μπάλα.
Και τι δεν είπε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής ο αλαζών κ. αντιπρόεδρος ο οποίος με τα καμώματά του θα μείνει στην ιστορία ως “αντιπρόεδρος” και τίποτε παραπάνω.
Δεν του άρεσε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας για το χαράτσι στα ακίνητα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι δεν συγκινείται από κάτι τέτοια παιχνίδια. Θεωρεί δηλαδή παιχνίδι με σκοπιμότητα το γεγονός ότι κάποιος δικαστής είπε ότι δε μπορεί να κόβεται το ρεύμα κάποιου ανήμπορου να πληρώσει μέχρι να συζητηθεί η ένστασή του. Δεν του άρεσε λοιπόν η απόφαση και θα βάλει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να κάνει… ντα το δικαστήριο.
Κι αν στις 2 Δεκεμβρίου δεν του αρέσει και η απόφαση του ΣτΕ στην πιλοτική δίκη που θα γίνει για το χαράτσι, τι θα κάνει; Θα βάλει να καταργήσουν και το ανώτατο δικαστήριο; Δεν υπάρχει καμιά ντροπή; Αποφασίζομεν και διατάσσομεν; Νομίζαμε ότι τα είχαμε ξεχάσει όλα αυτά.
Και καλά, ο κ. Παπαδήμος είναι απασχολημένος στο να σώσει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου και οι Πασόκοι δε βλέπουν ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει εντελώς; Θα τα βάζει με τους 90χρονους που δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο και θα τους απειλεί κιόλας;
Και θα παρεμβαίνει ωμά στη δικαιοσύνη όποτε δεν τους αρέσουν οι δικαστικές αποφάσεις; Ας βάλει και το καπέλο του δικαστή με τις γνώσεις που έχει να εκδίδει ότι απόφαση θέλει.
Η υπομονή έχει και τα όριά της κ. Βενιζέλε. Ο κόσμος δεν ξεχνά και γράφει στις πιο μαύρες δέλτους της ιστορίας τα καμώματά σας. Και θα σας θυμηθεί και στις εκλογές που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου