Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Θρίαμβος της ισπανικής δεξιάς

[Δείτε παρακάτω ένα ψέμμα που μεταδίδουν τα ΠΑΣΟΚικά ελληνικά ΜΜΕ για να απαξιώσουν τη νίκης της δεξιάς στην Ισπανία...]

Το Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να οδεύει για μεγάλη νίκη στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.

Με καταμετρημένο πλέον το 78%% των ψήφων (ποσοστό 39% εκλογικών τμημάτων) στις βουλευτικές ισπανικές εκλογές, όπως αναφέρει το υπουργείο των Εσωτερικών στη Μαδρίτη, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει την απόλυτη πλειοψηφία: διαθέτει, πλέον, 187 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή.Οι Σοσιαλιστές, που κέρδισαν μόνο την επαρχία της Σεβίλης (κάτι σαν την Κρήτη της Ισπανίας) έχουν -στο ίδιο ποσοστό καταμετρημένων ψήφων- 28,7% και 110 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή.

Αναμετρήθηκαν ο 56χρονος υποψήφιος πρωθυπουργός του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, απέναντι στον 60χρονο Σοσιαλιστή Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, πρώην υπουργός των Εσωτερικών.

Οι εκλογές αυτές τελικά έγιναν εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης, με περίπου πέντε εκατομμύρια καταγεγραμμένων ανέργων (21,25% εργατικού δυναμικού, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ευρωζώνη), με αποτυχία επίτευξης του στόχου το δημόσιο έλλειμμα να περισταλεί στο 6% του ΑΕΠ, από 9,2% πέρυσι), με την ανάπτυξη στάσιμη. Έγιναν οι εκλογές ένα 4μηνο πριν απο τη συνταγματική λήξη της θητείας του Σοσιαλιστή Θαπατέρο, που δεν διεκδίκησε τρίτη διαδοχική θητεία.

Σήμερα, οι 11 απο τις 17 περιοχές της Ισπανίας, που απολαμβάνουν αυτονομίας, έχουν τοπική κυβέρνηση όπου πλειοψηφεί το Λαϊκό Κόμμα. Αυτό πλειοψηφεί και περίπου στο ήμισυ των Δήμων-Κοινοτήτων.

Η κάμψη του εκλογικού ποσοστού των Σοσιαλιστών αναμένεται να αποφέρει κέρδη στην κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση των Αριστερών της Βισκαΐας (κόμμα Αμαγιούρ), αλλά και του κόμματος Ιζκουέρδα Ουνιδά, σημειώνουν στο Γερμανικό πρακτορείο πολιτικοί παρατηρητές.

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι είχε ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα ποσοστό 57,65% του εκλογικού σώματος, σε αντίθεση με 60,95%, τελικό, στις εκλογές του 2008. [Άλλο ένα ψέμμα που μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ μιας και όπως βλέπετε στην παραπάνω φώτο από  τη σελίδα της El Mundo η συμμετοχή ήταν στο 71%]

Τα εκλεγόμενα σήμερα νομοθετικά σώματα για πρώτη φορά θα συνεδριάσουν την 13η Δεκεμβρίου. Γύρω στις 20 του ιδίου μηνός, θα ξεκινήσει διαδικασία "παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".

dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου