Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επικοινωνιακό το πρόβλημα της Ν.Δ. ;

Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος
Από τη μέρα της σύσκεψης του Αντώνη Σαμαρά, με τους Κ.Παπούλια και Γ. Παπανδρέου, που δρομολόγησε την παραίτηση του τελευταίου από την πρωθυπουργία, άρχισε ένας επικοινωνιακός πόλεμος κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά εναντίον του προέδρου της.
Στην αρχή ήταν οι “ομάδες” βουλευτών που δήθεν αμφισβητούν τις επιλογές Σαμαρά. Ηταν η γνωστή εκμετάλλευση της πρωτοβουλίας των “πέντε” που προσπάθησαν να επιβάλλουν – μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση συνεργασίας. Όταν διαπιστώθηκε, ότι η τακτική αυτή δεν απέδιδε, αφού ακολούθησε και η διαγραφή του Σ. Χατζηγάκη, άρχισε η “σπέκουλα” για την ανάγκη υπογραφής από τον πρόεδρο της Ν.Δ. των “εγγράφων υποτέλειας” προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και ηγεσίες.Φτάσαμε σήμερα, τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης, να κινδυνολογούν ότι “δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, για;τί δεν υπογάφει ο Σαμαράς”. Δηλαδή, επιχειρούν να φορτώσουν στις πλάτες του όσα εγκλήματα διέπραξε ο

εκδιωχθείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μη αξιόπιστος συνομιλητής, ο Γ. Παπανδρέου.
Όπως επισήμανε πολύ σωστά ο έγκυρος και σοβαρός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, η
περίφημη 6η δόση είχε εγκριθεί και από το Eurogroup και από τη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Επρόκειτο μάλιστα να εκταμιευτεί – σύμφωνα με τα πανηγυρίζοντα τότε ΜΜΕ, που σήμερα ανερυθρίαστα καταγγέλλουν το Σαμαρά- ως τις 11 Νοεμβρίου. Αλλά, ο Γ.Παπανδρέου με το “δημοψήφισμα” όχι μόνο καταράκωσε την αξιοπιστία της χώρας, έβαλε και σε περιπέτειες τη βοήθεια – έστω με το αζημίωτο- , δηλα΄δη την εκταμίσευση της 6ης δόσης.
Απέναντι σ΄αυτόν τον πόλεμο, που γίνεται με όλα τα μέσα, που διαθέτει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, δυστυχώς κατά την άποψή μου, η Ν.Δ. προσπαθεί να απαντήσει με …σφεντόνες. Δεν εξηγείται αλλιώς, η αμηχανία, το μπέρδεμα και η επανάληψη στερεότυπων εκφράσεων τύπου “δεν πρόκειται να υπογράψει ο πρόεδρος της Ν.Δ.”.Κατ αρχήν, δεν θα έπρεπε να επιτρέψει να “σηκωθεί” τόσο πολύ το θέμα της υπογραφής. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να εξηγηθεί η ουσία του προβλήματος, η αιτία του ( Γ.Παπανδρέου – δημοψήφισμα) η υπενθύμιση της θριαμβολογίας του Ε. βενιζέλου, ότι “πήραμε την 6η δόση”. Και ακόμη και τώρα, να επισημαίνει ότι η κίνηση Σαμαρά, να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου, να υπογράψει τη δανειακή και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, έγινε μόνον για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου