Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου προς τρόικα: Εγώ δεσμεύομαι

Παπανδρέου προς τρόικα: Εγώ δεσμεύομαιΣτη δημοσιότητα δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι επιστολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με τις οποίες δεσμεύεται έναντι των δανειστών για την υλοποίηση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Η πρώτη επιστολή είχε παραλήπτες τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.
Η δεύτερη απευθυνόταν σους Ηγέτες των 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι.  

Στις επιστολές του ο κ. Παπανδρέου εκτός από τις δεσμεύσεις του προχωρά σε μια ανασκόπηση της διακυβέρνησής του, ενώ επιρρίπτει ευθύνες για τις καθυστερήσεις του προγράμματος και στην ΕΕ, την Τρόικα, τη ΝΔ και τη …δημόσια διοίκηση.  
Στην πρώτη επιστολή του ο κ. Παπανδρέου διατρέχει όλη την περίοδο της διακυβέρνησής του, επισημαίνοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν κράτος-μέλος της Ευρωζώνης δεν είχε αντιμετωπίσει τόσο σκληρές και φοβικές αντιδράσεις των αγορών, κερδοσκοπικές επιθέσεις, την αναπάντεχη και παράλογη άνοδο του κόστους δανεισμού». Κάνει επίσης αναφορά στις πρωτοβουλίες που έλαβε ώστε να σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, για την οποία αναφέρει ότι τη στηρίζει πλήρως.

Στη δεύτερη επιστολή του, που απευθύνεται προς τους αρχηγούς των κρατών – μελών, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται λεπτομερώς στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ενώ επιτίθεται στην αντιπολίτευση, στις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στην ΕΕ. Δεν παραλείπει τέλος να κάνει εκτενή αναφορά στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: STAR TV www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου