Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Με υλικά … Σημίτη θα κάνουν κυβέρνηση και θα σώσουν την χώρα;


Ότι θα μας ταλαιπωρούσαν έτσι για να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση έπρεπε να το περιμένουμε. Όλος ο κόσμος γνωρίζει για την… ώρα ΠΑΣΟΚ όπου ο Γ. Παπανδρέου έκανε υπουργικό στις 12 το μεσημέρι και πήγαινε στη Βουλή στις 2, ή όταν τον περιμένουν οι βουλευτές του και αυτός τους στήνει 2-3 ώρες αργότερα. Έτσι και με τη νέα κυβέρνηση, θα φάμε πολλά καρβέλια μέχρι να μάθουμε τα ονόματα του πρωθυπουργού και των νέων υπουργών.
Όμως, αν αληθεύουν ακόμη και τα μισά από αυτά που κυκλοφορούν, μπορούμε να πούμε με
βεβαιότητα ότι το πνεύμα Σημίτη θα μας συντροφεύει τους επόμενους 2-3 μήνες. Έχουμε και λέμε για τα ονόματα που προαλείφονται για το οικονομικό επιτελείο, ειδικά σε περίπτωση που η ΝΔ δεν επιλέξει δικά της στελέχη.
Φυσικά ξεκινάμε με τον πρωθυπουργό. Για το Λ. Παπαδήμο έχουμε γράψει πολλά. Ότι τον επέλεξε ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ΤτΕ, ότι ο Σημίτης τον διατήρησε στη θέση του και τον έκανε και δεξί του χέρι και ότι αυτός ήταν που μαγείρεψε τα στοιχεία με τα οποία μπήκαμε στην ΟΝΕ. Και μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου.
Ο Π. Ρουμελιώτης που ακούγεται, επίσης, είναι πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ευρωβουλευτής του αλλά και εκπρόσωπος στο ΔΝΤ με πρόταση του Γ. Παπανδρέου μετά την αποχώρηση της Μ. Ξαφά.
Ακούγεται επίσης ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη της Σημιτικής περιόδου. Όπως για παράδειγμα ο πρώην τσάρος της Οικονομίας, ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος τον τελευταίο καιρό απείχε από την ενεργό πολιτική αλλά είχε ισχυρές διασυνδέσεις με τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας και το ΔΝΤ.
Επίσης, ακούγεται γερά το όνομα του Β. Ράπανου, προέδρου της Εθνικής τράπεζας αυτή την περίοδο, όπως και του Γιάννη Στουρνάρα, γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ.
Τέλος, παίζει το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου, υπουργού του Σημίτη.
Τι θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από όλα αυτά;
Κατ’ αρχάς ότι απουσιάζει ο Β. Βενιζέλος ο οποίος πήγε για… ύπνο αφού όπως όλα δείχνουν τον έχουν απομονώσει ακόμη και οι δικοί του. Εκτός κι αν… νεκραναστηθεί.
Επίσης, τα παραπάνω δείχνουν γιατί η οικονομία έπιασε πάτο και γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς.
Αυτή την κρίσιμη ώρα φέρνουν στο προσκήνιο πολιτικούς και στελέχη από το παρελθόν διότι το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν είχε ικανά στελέχη να κρατήσουν τη χώρα έξω από το βούρκο. Αναγκάζονται να ζητήσουν τη βοήθεια σημιτικών στελεχών γιατί αυτοί που ήταν τους τελευταίους μήνες στο τιμόνι του οικονομικού επιτελείου και των παραγωγικών υπουργείων ήταν ανίκανοι και δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Κι αυτούς πληρώνουμε τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου