Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγέλουμε την βάρβαρη προσπάθεια παλαιοκομματικής επιβολής και ιστορικής στρέβλωσης στους μαθητές

2DAKEDE

ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αυτό που έζησαν την Δευτέρα το πρωί, στις 14/11/11 στο Χώρο Τεχνών  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 3ου και 4ου Λυκείου Βέροιας, απλά στερείται λογικής.

Διότι οι εμπνευστές της εκδήλωσης θεώρησαν πως με το δήθεν αφιέρωμα στον εκφωνητή του ελεύθερου ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου,  θα είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουν τις κομματικές τους θέσεις, όσον αφορά την θλιβερή ιστορία του ΕΜΦΥΛΙΟΥ που έζησε η χώρα στα μέσα του εικοστού αιώνα.
Έτσι σ’ αυτή την  επίσημη εκδήλωση υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας,  οι μαθητές μας «έμαθαν», ότι στον εμφύλιο πόλεμο υπήρχαν «καλοί» και «κακοί» Έλληνες!!! Ότι  τον οργάνωναν- μυστικά- πριν από το… 1943 ορισμένοι «κακοί» Έλληνες κάπου στην Αίγυπτο, ενώ την ίδια ώρα οι «καλοί»  και αγνοί Έλληνες πολεμούσαν τους κατακτητές, με μοναδικό σκοπό την λευτεριά της Ελλάδας!! Οι μαθητές μας «έμαθαν» επίσης πως, όταν έφυγαν οι κατακτητές, οι «κακοί» κυνηγούσαν  και σκότωναν τους «καλούς» οι οποίοι απλά ήταν… καλοί και ούτε κυνηγούσαν ούτε σκότωναν κανένα…  Το «σοφό» ντοκιμαντέρ ονομάτιζε σε κάθε ευκαιρία τους κακούς (τους έλεγε γερμανοτσολιάδες, αντιδραστικούς, παρακρατικούς και αγγλοαμερικάνους και διάφορα άλλα τέτοια φρικαλέα), οι καλοί όμως στο ντοκιμαντέρ είναι απλά «καλοί», δημοκράτες, λεβέντες, πατριώτες και ότι άλλο… ρομαντικό. Πουθενά στο ντοκιμαντέρ δεν αναφέρεται το ΚΚΕ και ο ρόλος του (γιατί άραγε;), πουθενά τα εγκλήματα που δεν ξεχνιούνται- στην Βέροια ζούμε και θυμόμαστε- πουθενά βέβαια το πολιτικό και στρατιωτικό στάτους,  ούτε και το Σταλινικό γιουρούσι στην Ευρωπαϊκή ήπειρο την εποχή εκείνη.

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε.  καταγγέλλει την βάρβαρη, χυδαία και – τουλάχιστον- ανόητη προσπάθεια παλαιοκομματικής επιβολής και ιστορικής στρέβλωσης στους μαθητές των δυο Λυκείων. Ο εμφύλιος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για όλους τους Έλληνες και αποτελεί ύβρη κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσής του από όποια πλευρά κι αν προέρχεται.

Να επισημάνουμε απλά στους διοργανωτές της «βεγγέρας»  ότι, στα κομματικά γραφεία  στις «γιάφκες» και στις «κόβες» μπορούν να δείχνουν ότι θέλουν και να τα λένε όπως τα θέλουν, στους κομματικούς φουκαράδες.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ άκριτα και άνευ αντίλογου- όπως άλλωστε το συνηθίζουν- τα κομματικά τσιτάτα και την ξύλινη γλώσσα τους και να δηλητηριάζουν τα μυαλά  των μαθητών μας,  για έναν εμφύλιο που πίσω του άφησε μόνο δάκρια.

ΔΑΚΕ ΔΕ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου