Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αντώνη, ό,τι κάνουμε σ΄ αυτήν την ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα

Θέλουν να κοντύνουν τον Σαμαρά και να διασπάσουν τη ΝΔ…


Αυτή η συζήτηση για την 6η δόση δεν είναι αθώα. Ας δούμε μόνο τα χθεσινά γεγονότα.
Πρώτον: Ο  διορισμένος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος διέπραξε δύο ατοπήματα:
- Aμφισβήτησε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη διενέργεια των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου του 2012. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ημερομηνία είναι ενδεικτική. Αν ο κ. Παπαδήμος δεν προλάβαινε, έπρεπε να μας το πει πριν αναλάβει και να μην δεχτεί, αν δεν έβγαινα οι ημερομηνίες.
- Εξέθεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, στο θέμα της υπογραφής. Ο κ Παπαδήμος όμως πρέπει να στηρίζει τους πολιτικούς αρχηγούς που τον διόρισαν Πρωθυπουργό και όχι να τους εκθέτει. Ήταν, επομένως, καθήκον του να σεβαστεί την ευαισθησία, αλλά και την πολιτική θέση του Σαμαρά, όσον αφορά στο ζήτημα της υπογραφής.
Αν ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, τότε υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές του. Τέτοιες δηλώσεις μπορούσε να κάνει  και ο κ. Παπανδρέου!
Δεύτερον: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, πρέπει να το καταλάβει ότι  δεν είναι υπουργός σε μια Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι πολιτικά άηθες και δεοντολογικά ανεπίτρεπτο να επιτίθεται στην ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Αρχηγού της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την εκταμίευση της 6ης δόσης. Ας το καταλάβουν μια για πάντα εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ότι αν δεν είχε μεσολαβήσει η γκάφα ολκής του δημοψηφίσματος η δόση θα είχε ήδη εκταμιευτεί! Άρα, για τη μη εκταμίευσή της ευθύνεται πρωτίστως η προηγούμενη Κυβέρνηση που ομόφωνα, στήριξε την απόφαση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα, μίλησε ενθέρμως και από το βήμα της Βουλής.
Οι εκ των υστέρων διαφοροποιήσεις απλώς δείχνουν το ποιόν των ανθρώπων!
Τρίτον, η επιμονή των Γερμανών για την υπογραφή Σαμαρά, δεν έχει τόσο σχέση με τις εγγυήσεις. Θέλουν να “τσαλακώσουν” τον πρόεδρο της Ν.Δ. και να τον “τελειώσουν” πολιτικά. Θέλουν τη Ν.Δ. ένα  μη αυτοδύναμο κόμμα το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα μπορέσει να συμμετάσχει αργότερα ως εταίρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Όλα αυτά υπό την υψηλή τους εποπτεία.
Τα χθεσινά γεγονότα και μόνο επιβεβαιώνουν ό,τι στρώνεται το χαλί για μακροημέρευση της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο πιέζοντας τη Ν.Δ.
Βοηθός στα σχέδια του ξένου παράγοντα (αν όχι τροφοδότης τους) είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες. Εκείνοι που με το μακρύ και αόρατο (προς το παρόν) χέρι τους κινούν από την Αθήνα τα νήματα των διαρκών απαιτήσεων από τον Αντώνη Σαμαρά. Μαζί με εκείνους που η αποστασία έχει εγκατασταθεί πλέον στο DNA τους και δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στον Σαμαρά την εκδίωξη τους από την κεντρική πολιτική σκηνή.
Στο παιχνίδι αυτό ο κ. Σαμαράς έχει μια μόνο μια δυνατότητα να αμυνθεί: να αποσύρει πάραυτα την εμπιστοσύνη του και τους υπουργούς του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ας παραμείνει ο κ. Παπαδήμος, αν μπορεί, μέχρι το 2013 που λήγει ο συνταγματικός βίος αυτής της κυβέρνησης. Εμείς εδώ θα είμαστε και θα τους περιμένουμε.
Μετά τα χθεσινά, ο κ. Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να στηρίζει την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Πρόκειται για μια άλλη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με άλλο προσωπείο..
Την αντιμνημονιακή πολιτική του που τον έκανε σύμβολο των αγώνων ενός λαού δεν μπορεί να την εκχωρήσει σε κανέναν! 
Γιατί, Αντώνη, ό,τι κάνουμε σ΄ αυτήν την ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου