Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Επιμένει η ΝΔ: ¨Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια”


 Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή νεά δήλωση του κ. Όλι Ρεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιμείνει στο ζήτημα των γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, δήλωσε προηγουμενως ο επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις
Βρυξέλλες ο επίτροπος ερωτήθηκε με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευτεί γραπτώς. Όπως εξήγησε ο Ρεν, η μονομερής εξαγγελία του δημοψηφίσματος από την Ελλάδα προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις των Αθηνών με την ΕΕ και για την αποκατάσταση των σχέσεων απαιτείται η χορήγηση δεσμεύσεων από την κυβέρνηση και τα βασικά κόμματα.

Όπως αποκάλυψε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Ευ. Βενιζέλος, οι ξένοι δανειστές θα πρέπει τις επόμενες ώρες να πάρουν στα χέρια τους επιστολή – δέσμευση με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου. Μόνο με αυτή την επιστολή θα εκταμιευτεί και η 6η δόση, απειλούν οι ξένοι.
Το ερώτημα είναι αν η επιστολή θα έχει περιεχόμενο μόνο τη δέσμευση για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ή θα υπάρχουν και αστερίσκοι. Δηλαδή να δεσμευτούν οι πέντε και για μια σειρά από κρίσιμα θέματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθούν ορισμένα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει κι αυτά να υπογραφούν. Αυτά θα είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα, η εργασιακή εφεδρεία η οποία θα γίνει άμεσα, δηλαδή θα απολυθούν 30.000 εργαζόμενοι καθώς και η εκχώρηση στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.
Το πιο κρίσιμο όμως είναι αν στην επιστολή που θα πρέπει να υπογράψουν ΟΛΟΙ, θα αναφέρεται και η μόνιμη επιτροπεία της τρόικας στην Ελλάδα, δηλαδή η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εκεί θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου