Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8/11/2011 Λεπτό προς Λεπτό

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8/11/2011
Λεπτό προς Λεπτό
00:08 Σύσκεψη Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μεταξύ των Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου.

23:53 «Ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου»
«Ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου», τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τα ονόματα που θα συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση. «Αυτό το ζήτημα πρέπει να τελειώσει», υπογράμμισε.

23:34 Θετική να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση η Μπακογιάννη
Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

23:25 Εμπλοκή για την ανακοίνωση απόψε του νέου πρωθυπουργού
Μειώνονται οι πιθανότητες ανακοίνωσης απόψε, του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, αλλά και της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών πηγών, που μεταθέτουν τις όποιες εξελίξεις, για αύριο.

21:23 Συνάντηση με Παπανδρέου-Σαμαρά ζητά ο Καρατζαφέρης
Συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά ζήτησε, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

20:39 «Να διαφυλαχθεί ο Σαμαράς ως εθνική εφεδρεία»
Την πεποίθηση πως η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις αποφάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας και επομένως γι' αυτό θα πρέπει να είναι μεταβατική και μάλιστα με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης (κάτι, που είναι φανερό ακόμα και από τον τίτλο του άρθρου: 20 Φεβρουαρίου 2012) εκφράζει σε σημερινό άρθρο του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

20:29 Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά
Με την αγωνία να «χτυπάει κόκκινο» μετά το νέο τελεσίγραφο από την ΕΕ ότι χωρίς γραπτή δέσμευση δεν θα εκταμιευτεί η έκτη δόση, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφασίσουν για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

20:22 Επιμένει στην άρνησή του ο Αντώνης Σαμαράς
Με επίσημη ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην άρνηση να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς τη δανειακή σύμβαση, με την αιτιολογία ότι αρκούν οι προφορικές δεσμεύσεις του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

19:59 «Κλείδωσε» το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης
Παρά την αρνητική τροπή, που δείχνει να έχει πάρει το θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης, με την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τις δεσμεύσεις, που ζητούν οι δανειστές μας, το πάζλ του σχηματισμού της κυβέρνησης φαίνεται ότι συμπληρώνεται σιγά σιγά.

18:53 Όλι Ρεν: Χωρίς υπογραφή, δεν έχει έκτη δόση
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, ερωτηθείς πριν από λίγο για τη δήλωση Σαμαρά ότι δεν υπογράφει την επιστολή-δέσμευση προς της Ευρωπαϊκή Ένωση, απάντησε ότι «χωρίς υπογραφή, δεν έχει έκτη δόση».

18:46 Συνάντηση Παπανδρέου-Ρουμελιώτη
Με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη συναντάται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή.

18:26 Σαμαράς: Δεν δέχομαι να αμφισβητούνται οι δεσμεύσεις μου
Απάντηση στις πιέσεις της ΕΕ για τη συνυπογραφή των δεσμεύσεων ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά η οποία ξεκινά πολύ χαρακτηριστικά: «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

18:10 Βενιζέλος: Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα
Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την -πέραν της μιάμισης ώρας- συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

18:08 Εντάσεις και διαφωνίες στην ΚΟ του ΛΑΟΣ
Εντάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, καθώς πολλά στελέχη του κόμματος διαφώνησαν έντονα με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

18:00 Η καθυστέρηση στο όνομα του πρωθυπουργού επιτείνει την αβεβαιότητα
Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

17:50 Ένταση προκαλεί στη ΝΔ η συγκυβέρνηση
Ένταση επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ καθώς μια σειρά βουλευτών και στελεχών αντιδρούν στην συμμετοχή πολιτικών προσώπων του κόμματους στην νέα κυβέρνηση.

17:40 Στο καφενείο του Εθνικού Κήπου ο πρωθυπουργός
Στο καφενείο του Εθνικού Κήπου βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά παραμένει άγνωστο το πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί.

17:33 «Πολιτική σαφήνεια» από την Ελλάδα ζητά η Λαγκάρντ
«Η χώρα πρέπει να παράσχει πολιτική σαφήνεια, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας με αυτή τη φράση τι ζητάει το ταμείο από την Ελλάδα.

17:01 Εκλογές με λίστα ζήτησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Την έντονη αντίδραση πολλών στελεχών της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη οι εκλογές να γίνουν με λίστα. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί βουλευτές...

16:42 Η συμμαχική κυβέρνηση θεωρείται ανάθεμα στην Ελλάδα
«Η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού έχει καθυστερήσει σχεδόν 24 ώρες, μία επιπρόσθετη απόδειξη της δυσκολίας των δύο κύριων πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας», σημειώνει η Guardian.

16:38 Μοιραίο για τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα. Μοιραίο για τον Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ο Μίμης Ανδρουλάκης, μέσω άρθρου του υπό τον τίτλο: «Γ.Παπανδρέου: Νέα Ορέστεια - νέα ιδρυτική πράξη»

16:06 Ο κύβος ερρίφθη: Ο Λ. Παπαδήμος για πρωθυπουργός.
Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου δείχνει να έχει κλειδώσει για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

15:49 «Ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα και κέρδισε».
«Ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα και κέρδισε», αναφέρει στο σημερινό κύριο άρθρο της, που ασχολείται με την Ελλάδα, η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα «L’ echo».

15:18 Υπογράψτε τώρα για να εκταμιευτεί η έκτη δόση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ελλάδα επιστολή δέσμευσης για την τήρηση της νέας συμφωνίας, την οποία θα υπογράφουν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο νέος πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

14:50 «Πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας».
Να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση και να προσεγγίσουν την Αριστερά, κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

14:49 Σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού. Με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ώστε να τεθούν, αμέσως μετά, όλα υπ’ όψιν της προεδρίας της Δημοκρατίας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησής της.

14:34 «Να ανακοινωθεί σήμερα ο νέος πρωθυπουργός». Να ανακοινωθεί εντός της ημέρας ο νέος πρωθυπουργός και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ζητά η «Δημοκρατική Συμμαχία».

14:14 Γ. Παπανδρέου: Ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ώστε, όπως είπε, «να τελειώνουμε μέσα στην ημέρα».

14:05 Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ. Σε λίγη ώρα, στις 14:30 αναμένεται να συνεδριάσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη.

14:04 Γ. Μανώλης: Ας βάλουν τον... Φούφουτο πρωθυπουργό. Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μανώλης.

13:58 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου. Ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση η συνεδρίαση του κρισιμότερου ίσως υπουργικού συμβουλίου των τελευταίων δύο ετών υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

13:54 Καρατζαφέρης: Για να γίνει αυτός ο γάμος; Με ένα ανέκδοτο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

12:05 Τα βρίσκουν για τη νέα κυβέρνηση. Σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχουν καταλήξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

10: 36 Σιγή ασυρμάτου έχει επιβάλλει το πρωθυπουργικό επιτελείο την Τρίτη το πρωί σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού κοινής αποδοχής και της συνθέσεως της νέας κυβέρνησης. Χάνει έδαφος η επιλογή Ρουμελιώτη

10:05 Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

08:46 Ανοιχτό άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης το ενδεχόμενο η ΝΔ να βάλει πολιτικά πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου