Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βόμβες βυθού 200-400 ευρώ στους μισθούς των αξιωματικών


Σε οριστική οικονομική εξαθλίωση οδηγούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον μέσα στο 2012 μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματά τους, όπως, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», φαίνεται να καταλήγουν δύο επιτροπές που έχουν συσταθεί στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, οι επιτροπές έχουν λάβει την εντολή να καταθέσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο έως τις αρχές του 2012 τις προτάσεις τους αναφορικά με το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τα μηνύματα, πάντως, που έρχονται από την έως τώρα επεξεργασία των δεδομένων από τις επιτροπές δεν αποκλείουν νέες και μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των στελεχών. Σύμφωνα με στέλεχος της επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι έως σήμερα προτάσεις κάνουν λόγο για κατάργηση των επιδομάτων και δραστική μείωση των εισοδημάτων σε μια μέση τάξη που θα κινείται από 200 έως 400 ευρώ! Επιπλέον, η ίδια πηγή ανέφερε στη «δ» ότι θα προβλέπεται μισθός με τον φέροντα βαθμό και όχι με τον μισθολογικό, όπως συμβαίνει έως σήμερα, και από εκεί θα προκύψει κατά βάση η μείωση στους σημερινούς μισθούς.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα στελέχη από τον βαθμό του επαγγελματία οπλίτη έως και τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη έχουν χάσει από τις περικοπές της κυβέρνησης από τις αρχές του χρόνου ποσά που ξεκινάνε από 100 ευρώ και φτάνουν έως και 355 ευρώ τον μήνα!

Σύμφωνα με αυτές, ένας αντισυνταγματάρχης, που στις αρχές του 2011 είχε καθαρές αποδοχές 1.631 ευρώ τον μήνα, μετά τη μηνιαία κράτηση του 2% επί του συνόλου των αποδοχών υπέρ των ανέργων (απώλεια 44 ευρώ ανά μήνα), τη μηνιαία κράτηση του 1% επί του συνόλου των αποδοχών υπέρ ΟΑΕΔ (απώλεια 22 ευρώ), τη μείωση 10% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης (απώλεια 21 ευρώ) και την αύξηση του παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος λόγω μείωσης του αφορολογήτου (απώλεια 13 ευρώ), είδε μέσα σε εννέα μήνες να έχει μείωση των μηνιαίων του αποδοχών 100 ευρώ, λαμβάνοντας πλέον 1.531 ευρώ ανά μήνα.

Για έναν επαγγελματία οπλίτη οι απώλειες από την αρχή του έτους θα φτάσουν τα 34 ευρώ τον μήνα, ενώ τον Δεκέμβριο με το σύνολο των κρατήσεων θα φτάσει να πάρει 100 ευρώ λιγότερα (460 ευρώ από τα 560 ευρώ που έπαιρνε στις αρχές του έτους). Αντίστοιχες μειώσεις έχουν οι ανθυπασπιστές – από 1.190 ευρώ καθαρά στις αρχές του 2011 θα λάβουν 915 τον προσεχή Δεκέμβριο, δηλαδή 275 ευρώ λιγότερα μέσα σε 12 μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου