Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στρατιές δούλων – Ελεύθερες απολύσεις και μειώσεις 20%


Την ενεργοποίηση όλων των νόμων που οδηγούν σε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και που πέρασαν με τις απειλές της τρόικας για την πρώτη, την δεύτερη ... και όλες τις άλλες δόσεις ζητούν οι βιομήχανοι.
Οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και τώρα ο ΣΕΒ με την παλιά και αποτυχημένη συνταγή ότι για την ύφεση φταίνε οι μισθοί των υπαλλήλων που πρέπει να μειωθούν για να... γίνουν οι εταιρείες πιο ανταγωνιστικές ζητά να ενεργοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένοι νόμοι.
Πρώτα απ' όλα να μην υπάρχει πλαφόν ή πάγωμα απολύσεων στις εταιρείες που προσλαμβάνουν ανέργους.
Τι σημαίνει αυτό;
Άνετα οι επιχειρήσεις να μπορούν να απολύουν τους υπαλλήλους που έχουν, όσους θέλουν, και να προσλαμβάνουν επιδοτούμενους από το κράτος ανέργους.
Εργαζόμενους δηλαδή για τους οποίους θα πληρώνουν από ελάχιστες ως καθόλου εισφορές.
Θέλουν όμως και το... σκύλο χορτάτο. Δεν φτάνει που δεν θα επιβαρύνονται με εισφορές τώρα η πρόταση του ΣΕΒ είναι να μπορουν οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν τους ανέργους (αυτό βαφτίζεται απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας) με μειωμένο μισθό κατά 20%.
Τι επιχειρείται δηλαδή. Ομαδικές απολύσεις υπαλλήλων και αντικατάστασή τους με στρατιές νέων με ελάχιστο μισθό για τον οποίο ο εργοδότης δεν θα πληρώνει καν εισφορά!

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου