Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κόβονται 166.000 εργαζόμενοι από τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σε ρυθμούς Μνημονίου κινούνται πλέον και οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν μέχρι τώρα στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά. Από την πρώτη του Νοέμβρη ισχύει η νέα λίστα από την οποία κόβονται 166.000 εργαζόμενοι και διατηρούνται περίπου 365.000. Αυτό σημαίνει ότι όσοι κόβονται θα υποστούν μεγάλες ανατροπές στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και στο πότε θα βγαίνουν στη σύνταξη. Όσοι δε βγουν στη... σύνταξη μέχρι το 2015 και μένουν εκτός λίστας θα συνταξιοδοτηθούν πέντε χρόνια μετά ενώ μπορεί να χάσουν μέχρι το 20% της σύνταξής τουςΕίναι γεγονός, όμως, ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις πριμοδοτούσαν με την ένταξη στη λίστα, χιλιάδες εργαζόμενους που όχι μόνο βαριά δεν ήταν η δουλειά τους αλλά που ήταν και πρόκληση για τους υπολοίπους. Για παράδειγμα, υπήρχαν ειδικότητες εξωφρενικές όπως κοπτοραπτούδες του ΙΚΑ στην Καλλιθέα ή εργαζόμενοι στα δημοτικά και ιδιωτικά λουτρά! Ακόμη κάποιοι… θαλαμηπόλοι ευαγών ιδρυμάτων ή συνοδοί κλινάμαξων.
Απίστευτα πράγματα δηλαδή που επέτρεψαν σε κάποιους να κατηγορούν όλους τους Έλληνες ότι «μαζί τα φάγαμε».
Εκτός λίστας βγαίνουν επίσης οι τραγουδιστές, οι ζαχαροπλάστες, οι κομμωτές, οι σερβιτόροι, οι πωλητές στο λιανικό εμπόριο και στο χονδρεμπόριο, οι συντηρητές κτιρίων, οι εκφωνητές και οι συντάκτες επαρχιακών εφημερίδων κ.λπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα είχε ζητήσει να είναι στη λίστα 420.000 αλλά το υπουργείο αποδείχθηκε βασιλικότερο του βασιλέως. Εκτός κι αν άφησε επίτηδες ένα κενό 60.000 ώστε να τους εντάξει μετά από… διάλογο και προεκλογικά.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου