Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Eπιστολή στον πρωθυπουργό. Στο στήθος για στην πλάτη;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWzqRV-W_1aCNJrrAAE3UgS1g4BeacfzslDs037q568kjt1AUZApO7tbA8is7HoI0XJ061PYUbaONcjdboeRATyRzQ2BFjKZ_qnqaLADsL196JVoDVG6ZlH2MgDiOeXAzK_2Su_Dw7POw4/s320/tromaktiko.jpg


Κε πρόεδρε !
Σε προσφωνουμε κύριε, γιατί είμαστε ευγενείς .
Οποιαδήποτε άλλη σημασία δίνετε στην λέξη αυτή δεν έχει κανένα νόημα για εμάς.

Η επιστολή αυτή σκαρώθηκε κάτω από την περίπτωση
(α) οτι δεν είστε ο νέος Τσολάκογλου της πατρίδας διότι αν ισχύει η περίπτωση
(β) του να είστε δηλαδή ο νοεδοσίλογος του Έθνους παράκληση μη διαβάσετε παρακάτω το παρόν .
Δεν γνωρίζουμε κε πρόεδρε το τρόπο και το μέγεθος που οι στενοί σας συνεργάτες και ιδίως όσοι απο αυτούς παρακολουθούν τον τύπο γραπτό και ηλεκτρονικό , σας ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα που περιφέρονται γύρω από το όνομά σας και την προσωπικότητά σας.
Είστε fun του ηλεκτρονικού κόσμου και κατ ΄επέκταση της διάδοσης της πληροφορίας μέσω του διαδικτύου
Γνωρίζετε λοιπόν οτι οι φυλλάδες που μελετούν οι συνεργάτες σας για να σας ενημερώσουν μετά , είναι ίσως λιγότερο από το 10% του πληροφοριακού κόσμου . Το υπόλοιπο κατανέμεται ανάμεσα στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Στο τελευταίο δε ενσκήπτει για ενημέρωση η νεολαία κυρίως αλλά και οι σημερινοί μεσήλικες .
Συνεπώς ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού το οποίο είναι σαφώς το παραγωγικό μέρος του όλου συνόλου ''σερφάρει'' κάθε ημέρα σε sites που η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ειδησεογραφικoύ περιεχομένου.
Δεν εξαιρούμε δε τα χιλιάδες blog και άλλα domain sites τα οποία χαρακτηρίζουν το Ελληνικό internet .
Γαι να μη παρασυρόμαστε λοιπόν έχουμε καταρχάς μία τεράστια απορία.
Κε πρόεδρε ουδείς και εννοούμε ουδείς εκ των συνεργατών σας , φίλων , συγγενών , συζύγου , παιδιών , αδερφών σας , ανηψιών , κουμπάρων οτι στο καλό θέλετε πια , δεν σας έχει ψυθιρίσει το τι γίνεται στο διαδίκτυο για εσάς?
Είστε αποδέκτης τεράστιων ύβρεων που οι λέξεις προδοσία , δοσίλογος κλπ φαντάζουν παιδικά ευφυήματα . Δεν ξέρουμε αν τα γνωρίζετε και πως αντιδράτε σε τέτοια περίπτωση.
Πάντως τόσοι πολλοί εναντίον ενός δεν μου φαίνεται οτι θα τους χαρακτηρίζαμε όλους αντιΠΑΣΟΚ ή τρελούς . Εσείς τι λέτε?

Δεν ξέρουμε επίσης ( σας υπενθυμίζουμε πάντα οτι σας αποστέλλουμε το παρόν με το σκεπτικό της περίπτωσης (α) ως παραπάνω αναλύσαμε) ποιά η λογική σας να μας σύρετε σε αυτούς τους ατραπούς οι οποίοι είναι αδιάβατοι ? Τη στιγμή μάλιστα που όπως αποδείχθηκε οι ίδιοι οι χαράκτες αυτών των ατραπών σας προειδοποίησαν οτι δεν θα τους περάσουμε.
Δεν γνωρίζουμε (διότι δεν μας τα λέτε) τι σκεπτικό έχετε και τι ελπίδα κουβαλάτε για μια χώρα την οποία έχετε ποτίσει με άγχος και αβεβαιότητα.
Ξέρουμε κε πρόεδρε οτι δεν φέρετε Ελληνική παιδεία και αυτό δεν σας το προσάπτουμε ως μομφή. Δεν το θεωρούμε μομφή διότι είναι η αλήθεια .
Είστε Αμερικανοτραφής χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είστε και άνους . Ως μη λοιπόν κατέχων την Ελληνική παιδεία καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο σας είναι να κατανοήσετε την αγωνία μας .
Γνωρίζουμε επίσης οτι ένεκα της ξένης παιδείας που φέρετε σαφώς θα έχετε και σεις το αγαπημένο ΄΄σαράκι΄΄ της συγκριτικής ανάλυσης των κρατικών ιστοριών. Είναι ένα από τα αγαπημένα των Αμερικανικών πανεπιστημίων που φοιτήσατε .
Εκεί πιστεύουμε οτι θα ήρθατε απέναντι στο γεγονός το ένα και ίσως μοναδικό στη γη.
Ο Έλληνας κε πρόεδρε ανα 50 χρόνια βρίσκεται σε πόλεμο .
Διαβάστε εν τροχάδη τις μεγάλες ημερομηνίες της ιστορίας μας είτε θετικές είτε αρνητικές και θα το καταλάβετε .
Και δεν είναι κατ' ανάγκη ο πόλεμος με την στενή έννοια του . Αλλά και πόλεμος οικονομικός , ηθικός , διωγμοί και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούμε κε πρόεδρε να μην τα ξεχάσουμε .
Σεις αναλάβατε την εξουσία. Αν την καταλάβατε με πλάτες άλλων και με ψέμματα θα σας κρίνει η ιστορία .
Η δική μας άποψη γι αυτά δεν έχει καμμία σημασία αυτή τη στιγμή.
Ρωτήστε , διαβάστε , προσπαθήστε να γίνετε ένα κομμάτι Ελλάδα .
Πολλοί ξένοι που το κατάφεραν έγιναν πιότεροι Έλληνες κι από εμάς .
Κε πρόεδρε με όλο το συμπάθειο αλλά ούτε οι προσευχές σας στο Άγιο όρος ούτε άλλες ενέργειές σας μας πείθουν οτι σκέπτεστε Ελληνικά.
Εξάλλου παρενθετικά να αναφέρουμε οτι πολλοί εξ υμών του παρόντος έχουμε φωτογραφηθεί με τα εκθέματα της δικής σας GraceLand και του Elvis αλλά συνεχίζει να μας δακρύζει το γουργουρητό του κλαρίνου η οξύτητα της Κρητικής λύρας και το παράπονο των Ποντιακών τραγουδόστιχων .
Θέλετε λοιπόν να είστε ο Έλλην ηγέτης?
Μπροστιάστε τα στήθη σας στις σφαίρες όπως έκαναν οι ήρωές μας όλους τους αιώνες που κύλισαν .
Πολλοί χάθηκαν αλλά εφήμερα. Η παρουσία τους είναι πάντα σε αυτά τα χώματα.

Η Τζαβέλαινα κε πρόεδρε ( μάλλον δεν την ξέρετε γιατί οι δικοί σας ήρωες είναι κάτι σε Steve Jobs κλπ) όταν φέρανε το άψυχο κουφάρι του πρωτοπολεμιστή γιού της μπροστά της ρώτησε μόνο "" Στο στήθος για στην πλάτη?'''
Εσείς κε πρόεδρε γιατί μας καρφώνετε συνέχεια στην πλάτη ?

Αναγνώστης
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου