Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κι όμως: Εισάγουμε μέχρι και ψωμί από τη Βουλγαρία!


Χρυσές δουλειές κάνουν οι Βούλγαροι στην Βόρεια Ελλάδα λόγω της κρίσης. Μέχρι χτες γνωρίζαμε ότι πολλοί Έλληνες περνούν τα σύνορα για να γεμίσουν το ντεπόζιτο... Σήμερα τα πράγματα έχουν χειροτερέψει...

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, που φιλοξενεί η Ελευθεροτυπία, βούλγαροι γυρολόγοι έρχονται στη Β. Ελλάδα και πουλούν από απορρυπαντικά μέχρι ψωμί σε πολύ συμφέρουσες τιμές.Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, μιλά για "βουλγαροποίηση" της Ελλάδας "καθώς επιχειρείται ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πέρυσι βορειοελλαδίτες πήγαιναν στην Βουλγαρία για φτηνή βενζίνη ωστόσο φέτος συνταξιούχοι μετανάστευσαν εκεί για μία πιο φτηνή ζωή.
Φέτος επίσης Βούλγαροι έμποροι έρχονται με φορτηγάκια σε πόλεις και χωριά και πουλάνε φτηνά προϊόντα: απορρυπαντικά, είδη κομμωτηρίου αλλά και ψωμί.
Η τιμή του βουλγάρικου ψωμιού είναι σχεδόν η μισή από ό,τι στους ελληνικούς φούρνους. Το πρώτο πουλιέται με μισό ευρώ το κιλίο και το ελληνικό ως 95 λεπτά.
Τα ψωμιά αυτά έρχονται συσκευασμένα και μετά ανοίγονται και πουλιούνται με το κομμάτι. Όπως είναι φυσικό οι έλεγχοι για το με ποια υλικά και υπό ποιες συνθήκες παρασκευάζοναι είναι αδύνατοι - ωστόσο μπροστά στην οικονομία, αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου