Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Να γιατί ρίξανε τον Καραμανλή που "έβλεπε" τον Πούτιν

Ενεκρίθη 2,5 δισ. ευρώ δάνειο από την Ρωσία στην Κύπρο με επιτόκιο 4,5%...
 

Η Κύπρος γλύτωσε οριστικά από τον Μηχανισμό Στήριξης χάρη στη στήριξη της Ρωσίας, η οποία δανείζει στο κυπριακό κράτος 2,5 δισ. ευρώ. Έτσι η μεγαλόνησος γλυτώνει την καταστροφή, που υφίσταται η Ελλάδα από τον μηχανισμό, στον οποίο την έστειλε ο ατλαντιστής Γιώργος Παπανδρέου.
Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, ενέκρινε την δανειακή συμφωνία με την Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου, το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών, επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012.

Πρόκειται για την πρόταση που θα έκανε στην Ελλάδα ο Πούτιν. Όπως είχε επιβεβαιώσει ο Έλληνας ομογενής βουλευτής Ιβάν Σαββίδης και μέλος του Προεδρείου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ο Πούτιν για την Ελλάδα θα έδινε 25 δισ. ευρώ.


Με το επιτόκιο αυτό, η Ρωσία αποστομώνει και όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος που έγραφαν ότι το ρωσικό δάνειο θα είχε απαγορευτικό επιτόκιο.


Μήπως τώρα φαίνεται το πως και γιατί έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή; Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι "Διεθνείς οίκοι μας δάνειζαν το χειμώνα του 2010 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο 6,5% και η κυβέρνηση αρνήθηκε και πήγε κατ΄ευθείαν στο Μνημόνιο".

Μήπως ο κ. Παπανδρέου κινδυνεύει όντως... να φύγει νύκτα, μόλις ο λαός αντιληφθεί τι έχει παιχθεί ή μόλις ο Καραμανλής ανοίξει το στόμα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου