Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες για να καλύψει τις προσλήψεις των δικών της παιδιών

Share

(Ανανεωμένο) Χιλιάδες υπάλληλοι με πολλά χρόνια εργασίας στην πλάτη τους θα κληθούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ κάθε χρόνος που θα περνά θα απολύονται χιλιάδες άλλοι.
Όμως, τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ  ουσιαστικά έθαψαν το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε με αυτά που είπε ο Σόιμπλε στον Βενιζέλο,  να διώξει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του 25.000 υπαλλήλους που προσέλαβε για να δοθεί η 6η δόση.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2011 έγιναν ως το τέλος Ιουλίου 8.300 προσλήψεις, εκ των οποίων 2.195 άτομα σε θέσεις τακτικού προσωπικού, 3.602 άτομα στον στρατό και στην Αστυνομία από τους αποφοίτους στρατιωτικών και άλλων
παραγωγικών σχολών (22 πυροσβέστες, 132 αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ., 2.110 αστυφύλακες, 92 ΣΜΥΝ, 238 ΓΕΕΘΑ, 165 ΕΣΔΔΑ και 20 Λιμενικού), ενώ υλοποιήθηκαν οι υποχρεωτικές μεταφορές 2.316 ατόμων από τις ΔΕΚΟ (από ΟΑ 445 άτομα, από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1.568 άτομα, από ΓΑΙΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ 32 άτομα, από όμιλο ΟΑΣΑ 271 άτομα).
Το εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το 2011 δόθηκαν εγκρίσεις για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ή συμβάσεις μίσθωσης έργου στον δημόσιο τομέα για 34.851 άτομα!!!
Δε λέμε. Μπορεί να χρειάζονταν όλοι αυτοί στις υπηρεσίες που πήγαν. Να υπάρχουν ελλείψεις στην αστυνομία ή στην πυροσβεστική. Αυτό που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι πώς συνεχίζει να «φορτώνει» με χιλιάδες συμβασιούχους και άλλους εργαζόμενους το κράτος την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να διώξει 30.000;
Μήπως, όμως, το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια τώρα βόλεψε δικά του παιδιά, έκανε χάρες σε κάθε πικραμένο που ζητούσε δουλειά και τώρα έρχεται να «αποκαταστήσει» την τάξη απολύοντας χιλιάδες άλλους.
Η Νέα Δημοκρατία 
Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία- όπως, ήδη, τονίσαμε-  είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες, δήλωσε σχετικά σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης και συνέχισε:
Είναι πρωτοφανές -όπως επισημάναμε και στην πρώτη δήλωσή μας- να θεωρεί η κυβέρνηση πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση.
Είναι αντιφατικό να αναφέρει στην αρχή της χθεσινής ανακοίνωσής της ότι δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρότασή μας και στο τέλος να κατασκευάζει προσχήματα για την αμφισβήτησή της.
Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις.

Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010  καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353  θέσεις με συμβάσεις έργου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις για να καλύψει τις ανήθικες, τις εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου