Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Γροθιά Σαμαρά σε ντιντήδες, πουρκουάδες και επίορκους...

...Ο Πάνος Καμμένος απέδειξε ότι υπάρχει ζήτημα με τα CDS, έχει την πλήρη κάλυψη και συμπαράσταση του κόμματος! 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί στη Νέα Δημοκρατία που ήθελαν “ήπια στάση” μπροστά στο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, είτε γιατί βρίσκονται υπό καθεστώς εκβιασμού για δικά τους πεπραγμένα ή διότι υπό καθεστώς αφέλειας πιστεύουν στην “ήπια εναλλαγή της καρέκλας”. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει φαίνεται πως εάν ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν ανοίξει νέο Γουδή, θα γίνει ο Έλληνας Ντε Λα Ρουα. Η πρώτη αποφασιστική κίνηση Σαμαρά έγινε στην ΔΕΘ όπου κατά την ομιλία του αποκάλυψε πως “πολλοί και από τον στενό του κύκλο” ήθελαν υπερψήφιση του μνημονίου, ο ίδιος όμως αποφάσισε να επιλέξει τον δρόμο της ρήξης. Τώρα, μετα από τις νέες αποκαλύψεις....
για την Unigestion, την Ελβετική εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, το σφυροκόπημα του Νίκου Νικολόπουλο την αποκάλυψη του Σάββα Αναστασιαδη για το ΤΤ κλπ, ο Σαμαράς έδωσε το στίγμα όχι απλά καλύπτοντας τον αγώνα του Πάνου Καμμένου αλλά προχωρώντας και ένα βήμα πιο πέρα:  “Ήταν συνταγματική υποχρέωση του βουλευτή να κινηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος”!
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ιδιαίτερα όσους αγωνίστηκαν για να μην περάσει η υπόθεση στις “καλένδες” της “συναίνεσης”, αλλά δικαιώνει μαχητές όπως ο Νίκος Ελευθερόγλου και η εφημερίδα “Δημοκρατία” που κράτησε ψηλά το θέμα και στην ΔΕΘ. Διαβάστε:

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

neleftheroglou@dimokratianews.gr
“Ανοικτό” παραμένει το θέμα των CDS και όσων κρύβονται πίσω από αυτά για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.
Αυτό επισήμανε απαντώντας σε ερώτηση της “δημοκρατίας”, ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης που παρείχε πλήρη κάλυψη στο βουλευτή του κόμματος για την πρωτοβουλία του να φέρει στο φως μια υπόθεση που όλοι συζητούν αλλά κανείς δεν έπαιρνε θέση δημόσια.
Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι: “ Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κύριος Καμμένος, στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσης του, για έλεγχο της εξουσίας, με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, προχώρησε στη διατύπωση των γνωστών απόψεών του για τα CDS.
Γνωρίζω, επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα αυτό δύο δικαστικές έρευνες.
Άρα η Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση για να κρίνει κατά πόσο υπήρξε ή όχι ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.
Ας μην παρερμηνεύουν, λοιπόν, σκόπιμα τη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας – που είχε γίνει όταν η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα -  ώστε να πλήξουν τον βουλευτή. Άλλωστε, ο κύριος Καμμένος εκφράζοντας την άποψή του, απέδειξε ότι υπάρχει ζήτημα προς έρευνα.
Να σημειώσουμε ότι για τις υποθέσεις των CDS διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη με αφορμή τις καταγγελίες του  βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου, για την υπόθεση, που αφορούν μεταξύ άλλων και το CDS που αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σε αυτήν την έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών,  κ. Κορέα, έχουν συσχετιστεί τόσο οι καταγγελίες της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου, για τα Τ3 – Τ10, δηλαδή, στο περιθώριο το οποίο εδίνετο για διαπραγμάτευση των ομολόγων επτά παραπάνω ημερών,με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι κερδοσκόποι.  Επίσης, ο εισαγγελέας εξετάζει και την μήνυτηρια που έχουν καταθέσει οι κ.κ. Γ. Νούλας, δικηγόροι και Κ. Τόμπρας, οικονομολόγος  Μηνυτήρια αναφορά κατά των κερδοσκόπων που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.
Τέλος, αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας αποτελούν και οι σχέσεις του αδελφού του πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου , με την εταιρεία UNIGESTION και άλλες, οι οποίες ασχολείτο με τη διαχείριση των CDS.

Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου