Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας


Επιτέλους μια ανάσα.  Μέσα στη μαυρίλα μιας άχαρης καθημερινότητας, που δεν ξέρεις ποιο και πόσο θα είναι το επόμενο χαράτσι και ποια η επόμενη γκάφα του οικονομικού επιτελείου (ο Θεός να το κάνει), έρχεται μια καλή είδηση.
Το νέο φορολογικό σύστημα της Ν.Δ. έρχεται να απλοποιήσει τα πράγματα, να τα πει με το όνομά τους και να δώσει λύσεις στη χειμαζόμενη οικονομία.  Για πρώτη φορά ένα κόμμα εξουσίας, δεν αρκείται σε γενικόλογες δεσμεύσεις που χαϊδεύουν αυτιά, αλλά κάνει μια τομή σε βάθος και αναλύει με λεπτομέρειες την επόμενη ημέρα.

Η ραχοκοκαλιά του είναι απλή και ιδιοφυής.  Τρείς βασικοί πυλώνες που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους:
1.       Αποφορολόγηση –επιτέλους- και θέσπιση ρεαλιστικών συντελεστών
2.       Πλήρης ψηφιοποίηση της φορολογικής σχέσης πολίτη – κράτους, τόσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όσο και για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς
3.       Φορολογική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων
Απέναντι στο εξοντωτικό φορμπηχτικό μοντέλο της κυβέρνησης, η ΝΔ του Σαμαρά απαντά με μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση που βασίζεται στη μείωση φόρων, στην ενίσχυση των εσόδων μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, την κατάργηση των έκτακτων εισφορών, την κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα, την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για πενήντα χρόνια

Ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να συνεχίσει το νήμα από εκεί που το αφήνει η απερχόμενη κυβέρνηση, αλλά επιδιώκει την πλήρη ανατροπή ενός συστήματος αναποτελεσματικού, που μας άφησε χρόνους.  Να δώσει τέλος σε μια νοσηρή κατάσταση που έθρεψε τη διαφθορά και διόγκωσε τις ανισότητες.  Να δώσει ώθηση στην οικοδομή, τον τουρισμό, την εστίαση και τις ξένες επενδύσεις, εκεί ακριβώς δηλαδή που πάτωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πολλοί αρέσκονται στο να κατηγορούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ότι ακολουθεί τη θεωρία του ώριμου φρούτου, ότι φοβάται τάχα την ώρα που θα κληθεί να κυβερνήσει και ότι σέρνει τα βαρίδια του παρελθόντος.  Κι όμως ο κ. Σαμαράς αποδεικνύει ότι έχει σχέδιο.  Και το ξεδιπλώνει με σταθερά βήματα.  Δε διστάζει να έλθει σε ρήξη με το παρελθόν, ούτε να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος.  Δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και της κρισιμότητας των στιγμών.
Γιατί η οικονομία και κατ επέκταση η φορολογική πολιτική, δεν είναι πια ένα πεδίο προεκλογικής παροχολογίας, όπως είχε καταντήσει στο παρελθόν, αλλά μια κρίσιμη παράμετρος που προσμετρά στην εθνική μας επιβίωση.  Και οι τύχες της δεν πρέπει να αφήνονται σε άσχετους προπαγανδιστές της τοκογλυφικής διεθνούς, αλλά σε δοκιμασμένους πατριώτες, που στέκονται και πατούν σε ελληνικό έδαφος, και όχι στα σαλόνια του ΔΝΤ και τους διαδρόμους των Βρυξελλών.
Αρκετοί από εμάς ίσως να έχουμε επιφυλάξεις, ίσως να θέλαμε κάτι πιο τολμηρό, ίσως να επιθυμούσαμε κάποιες προσθήκες ή αλλαγές.  Η ουσία είναι ότι το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο είναι εδώ και περιμένει την καλόπιστη κριτική όλων μας.  Και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σαμαράς θα αφουγκραστεί τα πιστεύω μας και θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες βελτιώσεις.
Κακοφωνίξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου