Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία για υποδιευθυντές και τομεάρχες, του αιρετού Χρήστου Βαϊτσίδη

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΪΤΣΙΔΗ
Στην Συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 21-10-2011 συνέβησαν πράγματα και θαύματα. Ενώ ήρθαν οι προτάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων με σειρά κατάταξης, για υποδιευθυντές των σχολείων,  σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 3848/2010, δεν γίνονται τελικά υποδιευθυντές αυτοί που  ο νόμος ορίζει αλλά αυτοί που αυθαίρετα επέλεξε η διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ με μοναδικό κριτήριο το γεγονός ότι είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ. Το εξωφρενικό είναι ότι μερικοί από αυτούς κατά την ψηφοφορία του συλλόγου διδασκόντων, έλαβαν την τελευταία θέση με μεγάλη διαφορά.
Η επιλογή των συναδέλφων καθόλου δεν ελήφθη υπόψη από  τον αιρετό της ΠΑΣΚ, γεγονός απαράδεκτο, αφού ως εκπρόσωπος των εργαζομένων έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη τη βούληση των εργαζομένων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Αντίθετα φόρεσε τη «φανέλα» του κυβερνητικού συνδικαλιστή και σε συνεργασία με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τους άλλους διορισμένους εγκάθετους του ΠΑΣΟΚ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προέβησαν στα συνήθη πασοκικά μαγειρέματα.
Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και στις τοποθετήσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις, όπου η πλειοψηφία των τεσσάρων μαγείρεψε κατά το δοκούν τα αποτελέσματα. Πρόκειται για αποφάσεις απύθμενου θράσους, που προκαλούν βάναυσα την εκπαιδευτική κοινότητα. 
Η απόφαση για την τοποθέτηση υποδιευθυντών και τομεαρχών δυστυχώς ήταν ειλημμένη, γι’ αυτό και η πλειοψηφία των τεσσάρων αγνόησε επιδεικτικά τη βούληση των μαχόμενων εκπαιδευτικών. Μοναδικό κριτήριο επιλογής τελικά είναι το ποιος κρατάει πιο ψηλά την πράσινη σημαία.
  Άλλωστε, η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών μικροσυμφερόντων, εμπόδισε την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων επί 2 μήνες, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία των σχολείων.

Καταγγέλλω τη συγκεκριμένη πρακτική των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη συμπόρευση με αυτούς του αιρετού «εκπροσώπου» των εργαζομένων της ΠΑΣΚ

Αιρετός ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης
Χρήστος Βαϊτσίδης ΠΕ19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου