Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα της ΔΑΚΕ για την πανελλαδική απεργία



Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (10:30) θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Κάλεσμα στους εργαζομένους για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απευθύνει στο μεταξύ η  ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι,Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να πράξει επιτέλους το αυτονόητο, αποφασίζει για μια ακόμη φορά το αδιανόητο… και προχωρεί με όχημα το τερατούργημα της «εργασιακής εφεδρείας» σε αναίτιες μαζικές απολύσεις. Μέσα από αδιαφανείς όρους και αντισυνταγματικές διαδικασίες οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο «μακρύ κατάλογο» των ανέργων του ΟΑΕΔ και τις οικογένειές τους στην «γκιλοτίνα» της φτώχειας.
Ο πολιτικός εκφοβισμός-τρομοκρατία, η «εργασιακή ομηρία» και το κομματικό κράτος επιστρέφουν από το παρελθόν για να εξαφανίσουν κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, όταν το ΑΣΕΠ από Ανώτατη Αρχή Προσλήψεων μεταλλάσσεται σε «Ιερά Εξέταση» και μηχανισμό βίαιων διώξεων.   
Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως η κυβέρνηση στο ρόλο ενός αδίστακτου «(εκ)καθαριστή» προλειαίνει το έδαφος για το οριστικό «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας. Η «κινεζοποίηση» ή «ινδοποίηση» του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα έχει ως μοναδικό στόχο να μετατρέψει τους Έλληνες εργαζόμενους σε «κολλήγους» στα «φέουδα» των ξένων funds, σε φθηνά αναλώσιμα εργαλεία των σχεδίων τύπου ΕΥΡΗΚΑ. Το κράτος γίνεται το πιο αυθαίρετο και ανάλγητο «αφεντικό» προσφέροντας σημαντικό «άλλοθι» σε ιδιωτικά συμφέροντα και εργοδότες ώστε να καταπατήσουν κάθε κεκτημένο κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα.
Ο απάνθρωπος θεσμός της «εργασιακής εφεδρείας» έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος χωρίς να δημιουργεί κανένα δημοσιονομικό όφελος. Κοινωνικές υπηρεσίες και Οργανισμοί με μεγάλη προστιθέμενη αξία υποβαθμίζονται μπαίνοντας στην «προκρούστια κλίνη», η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων υπονομεύεται, η αγορά στεγνώνει ακόμη περισσότερο και τα κρατικά έσοδα συρρικνώνονται, την ώρα που ένα σημαντικό αναπτυξιακό και παραγωγικό κεφάλαιο του τόπου εκτοπίζεται στο εφεδρικό περιθώριο.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Απαιτείται κοινό μέτωπο, συντονισμένη συλλογική δράση και ενωτικός αγώνας απέναντι στον ακολουθούμενο πολιτικό και κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο κόσμος της εργασίας δέχεται απανωτά χτυπήματα από μια κυβέρνηση που ονομάζει ως υπεύθυνη πολιτική τον εργασιακό μεσαίωνα και ως διαρθρωτική αλλαγή τις μαζικές απολύσεις. Ας απομονώσουμε διχαστικές πρακτικές μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και προπαγανδιστικές λογικές κοινωνικού αυτοματισμού, άλλωστε την ίδια στιγμή που απολύουν δημοσίους υπαλλήλους συζητούν με την ΤΡΟΙΚΑ την κατάργηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με ακόμη πιο απρόβλεπτες συνέπειες στους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τα όρια προστασίας στον αμιγώς Ιδιωτικό Τομέα, καθιστώντας την ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ και ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ “ΕΤΑΙΡΩΝ”  μας.
Τα οράματα του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του είναι οι χειρότεροι εφιάλτες της κοινωνίας. Υποστέλλουν καθημερινά τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής. «Χτίζουν» πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια και «επενδύουν» σε οικονομικά ερείπια προκειμένου να ικανοποιήσουν στο ακέραιο τις παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις των κερδοσκόπων.
Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας σε αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επαγρύπνηση. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 5ης του Οκτώβρη και η δυναμική παρουσία μας στο συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος (11:00 πμ) πρέπει να γίνει αφετηρία μιας ισχυρής αντεπίθεσής διαρκείας εναντία σε πολιτικές που υποθηκεύουν το σήμερα και καταδυναστεύουν το αύριο, σε μέτρα που καταδικάζουν τα ελληνικά νοικοκυριά στην ανέχεια. Μόνο έτσι η εργασιακή και κοινωνική γενοκτονία της κυβέρνησης θα μπει σε μόνιμη εφεδρεία.

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου