Μόνο σαν απολογισμός μίας μάχης, θα μπορούσε να παρομοιαστεί ο απολογισμός των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διήμερο. Και τις δύο ημέρες, συνολικά, στο Σύνταγμα βρέθηκαν για να διαδηλώσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας. Ήταν η πιο μεγάλη, συνολικά και τις δύο ημέρες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εποχών! Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, μία χούφτα νεαροί με κουκούλες, που το μόνο που αποζητούν είναι το χάος, βρέθηκαν εκεί και μετέτρεψαν το ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας σε εμπόλεμη ζώνη.

Έσπασαν, έκαψαν, διέλυσαν και επιτέθηκαν σε άλλους διαδηλωτές. Ένας συμπολίτης μας έχασε την ζωή του στην προσπάθειά του να ασκήσει τα συνταγματικά του δικαιώματα και να διαδηλώσει ενάντια σε αυτή την χωρίς προηγούμενο εξαθλίωση του παρόντος και του μέλλοντός μας. Περισσότεροι από 60 διαδηλωτές τραυματίστηκαν και τις δύο ημέρες, με τους περισσότερους εχθές, εξαιτίας της τουλάχιστον ύποπτης δράσης των κουκουλοφόρων και 82 αστυνομικοί.
Έγιναν εχθές μόνο, 79 προσαγωγές εκ των οποίων οι 43 από τον Σταθμό του Μετρό Ακρόπολης, όταν τα συγκεκριμένα άτομα, στην θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του Σταθμού, κουκούλες, γάντια, μάσκες κλπ. Από αυτούς προέκυψαν 12 συλλήψεις για κατά περίσταση επιθέσεις με πέτρες, εκρηκτικές – εμπρηστικές βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.
Από τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων προκλήθηκαν φθορές σε διάφορες υποδομές (θραύση – ράγισμα υαλοπινάκων, αποκολλήσεις μαρμάρων, φθορές σε κάμερες και σταθμό ΜΕΤΡΟ), ενώ δεν υπάρχει κατάστημα, πεζοδρόμιο, παγκάκι και σκαλοπάτι που να μην μοιάζει λες και βομβαρδίστηκε ο τόπος από βόμβες μεγατόνων. Μία Αθήνα, διαλυμένη από άκρο εις άκρο και μία Κυβέρνηση να εθελοτυφλεί στην λαϊκή οργή!