Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα χρεοκοπεί και οι Γάλλοι θέλουν να της πουλήσουν φρεγάτες!!!


Πριν από μερικές εβδομάδες συνεδρίαζε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες το ΚΥΣΕΑ αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτε. Αλλαγές στην ηγεσία του στρατού δεν υπάρχουν οπότε κάποιοι σκέφτηκαν την αναταραχή στο Αιγαίο. Κάποιες άλλες πληροφορίες, όμως έκαναν λόγο για παρέλαση εμπόρων όπλων από Γαλλία και Γερμανία που θέλουν να μας πουλήσουν όπλα παρ’ ότι είμαστε χρεοκοπημένοι και αφημένοι στα χέρια τους.
Ένα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Γάλλοι πρότειναν να δώσουν στην Ελλάδα 2 έως 4 φρεγάτες δωρεάν(!) για πέντε χρόνια. Το κόστος για κάθε τέτοιο πλοίο είναι περί τα 300 εκατ., ποσό που φυσικά η Ελλάδα δεν έχει επ’ ουδενί. Αν μετά τα 5 χρόνια η Ελλάδα ήθελε να κρατήσει τις φρεγάτες, σύμφωνα με το σχέδιο, θα πλήρωνε 200 εκατ. ευρώ την κάθε μία, δηλαδή με έκπτωση 100 εκατ.

Σα να λέμε, αγορά με δοκιμή, κι αν μας αρέσει την κρατάμε. Με τον τρόπο αυτό οι Γάλλοι θέλουν προφανώς να δέσουν την Ελλάδα στο δικό τους πολεμικό άρμα, να την εξυπηρετήσουν τώρα με το αζημίωτο. Αλλωστε, εκτός από τις φρεγάτες, υπάρχουν και μερικά Μιράζ αλλά και πολλά τανκ για πούλημα.
Με την Τουρκία να έχει ξεσπαθώσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα καταστούσε απαραίτητη την αγορά φρεγατών κι όχι μόνο, οπότε οι γαλλικές εταιρείες θα είχαν το πάνω χέρι.
Έλα, όμως, που τη συμφωνία την έμαθαν οι Γερμανοί βιομήχανοι κι έγιναν… Τούρκοι. Αμέσως έσπευσαν στην Καγκελαρία και ζήτησαν από τη Μέρκελ να συνετίσει τον Σαρκοζί. Η επίσημη αιτιολογία που έθεσαν. Ότι δε μπορεί η Ελλάδα να παίρνει δάνεια από τη Γερμανία και μ’ αυτά να αγοράζει γαλλικά όπλα.
Η ανεπίσημη ότι υπάρχουν και γερμανικές εταιρείες που φτιάχνουν φρεγάτες κι όχι μόνο και δε μπορεί η Ελλάδα να χαθεί από πελάτης.
Εδώ ισχύει αυτό που λέμε ότι δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Και το αχυρώνα, χρεοκοπημένο και πλήρως κατεστραμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου