Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Διάσταση απόψεων ΝΔ - Τρόικας

http://img.protothema.gr/4431D72EFB07EC9C8D7984F30A90B142.jpgΤις διαφορετικές τους προσεγγίσεις επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά στην συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα η ηγεσία της ΝΔ και το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην χώρα μας.

Η συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού διήρκεσε περίπου 70 λεπτά και συζητήθηκε η συνολική κατάσταση της οικονομίας, ο υπό κατάρτιση προϋπολογισμός του 2012 ενώ έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα συμφωνεί με την θέση της κυβέρνησης για τις εφεδρείες που αφορούν το 2011 ενώ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο σχέδιο για το 2012.

Παρότι το οικονομικό επιτελείο του κόμματος παρουσίασε αναλυτικά την δική του πρόταση που όπως υποστηρίζει έχει χαμηλότερο κόστος η Τρόικα προκρίνει πιο δραστική μείωση του δημοσίου τομέα παραβλέποντας το κόστος. Οι υπεύθυνοι της ΝΔ επισήμαναν πάντως ότι οι μαζικές απολύσεις από το δημόσιο απλώς θα ενισχύσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Για μία ακόμη φορά υποστήριξαν τα επιχειρήματά τους ότι απαιτείται επαναπροσδιορισμός των μέσων και κατάλληλη διαμόρφωση του μίγματος πολιτικής προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης και να σταματήσει η ύφεση.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας από την πλευρά τους έδειξαν να επιμένουν ότι δεν είναι η υφεσιακή τους πολιτική που ευθύνεται όσο η ασυνέπεια της ελληνικής κυβέρνησης και ότι δεν υλοποιήθηκαν τα υπεσχημένα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν και οι προοπτικές της εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου