Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο γερμανικός τύπος επιτίθεται και πάλι στην Ελλάδα


Η γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει και πάλι τις επιθέσεις εναντίον ενός αγαπημένου της στόχου: Της Ελλάδας.
Όπως γράφει, «Οι Έλληνες έκρυψαν €200 δισεκατομμύρια στις ελβετικές τράπεζες».
Και η  συγκεκριμένη εφημερίδα, που ως γνωστόν επηρεάζει την καγκελαρία, συνεχίζει: «Την ώρα που η Ευρώπη αγωνίζεται να βοηθήσει την Ελλάδα, διαθέτοντας πολλά δισ, όλο και περισσότεροι Έλληνες φυγαδεύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό…», προσπαθώντας να γλιτώσουν μια επερχόμενη οικονομική κατάρρευση.
Σε άλλο άρθρο της, δηλώνει επιτακτικά «Σταματήστε την έξοδο κεφαλαίων», κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση που δεν προχώρησε σε επιβολή ειδικού φόρου ή κάποιας ποινής σε όσους βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, και στους φοροφυγάδες.

Από την πλευρά της, η Financial Times Deutschland επιμένει πως η Ελβετία θα πρέπει να «επιστρέψει» τα ελληνικά κεφάλαια.
Όπως αναφέρει, η Βέρνη ήδη διαπραγματεύεται με την Αθήνα σχετικά με τον περιορισμό της εκροής ελληνικών κεφαλαίων, όπως έγινε με την Αγγλία και την Γερμανία. Ο σκοπός είναι η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό. Ως αντάλλαγμα, η Ελλάδα  δεσμεύτηκε να αποφύγει την τιμωρία των φοροφυγάδων και των εμπλεκόμενων τραπεζών.
Όλα αυτά, θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να ηρεμήσει την λαϊκή δυσαρέσκεια, για το γεγονός ότι όλα τα βάρη ρίχθηκαν στους ώμους της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων, γράφει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου