Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Βενιζέλος δείχνει εκλογές


Την ανάγκη να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή η ευρωπαϊκή συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, υπογράμμισε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.
«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς σχετικά.

Έτσι ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε τον … Καρατζαφέρη που ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός  και μαρτυριάρης στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.  Καθώς αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, καθηγητής κ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Βενιζέλος του εκμυστηρεύτηκε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να  ζητήσει την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την κύρωση της συμφωνίας για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Να διευκρινίσουμε ότι κατά  το Άρθρο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος,  η αυξημένη πλειοψηφία των 180 απαιτείται για την ψήφιση μιας συμφωνίας μόνον  όταν η Βουλή  εκχωρεί  «σε  όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα»
 Κατά συνέπεια: Αν η κυβέρνηση ζητήσει την ψήφιση της συμφωνίας με 180 ψήφους είναι σαν  να ομολογεί ότι εκχωρεί αρμοδιότητες, που προβλέπονται από το Σύνταγμα υπέρ της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε ξένους οργανισμούς.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
Έκανε όμως δύο “λάθη” (πάλι) ο κ. Βενιζέλος στην προηγούμενη δήλωσή του.
Πρώτον, είπε “να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία”, ομολογώντας έτσι ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους – έστειλε δηλαδή μήνυμα “μαζέψτε ψήφους”.
Δεύτερον, παραδέχθηκε ότι η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι “νομικά αναγκαία“, αλλά αποτελεί πολιτική απόφαση.
Παραδέχθηκε δηλαδή ότι η Κυβέρνηση φοβάται πως  δεν θα  περάσει αυτή τη συμφωνία από τη Βουλή, καθώς γνωρίζει την ήδη διακηρυγμένη θέση του Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία, ούτε πρόκειται να δεχθεί τον εκβιασμό των 180 ψήφων  – άρα μ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να εξωθήσει τη χώρα σ’ εκλογές! Kαι να φορτώσει την ευθύνη στον Αντώνη Σαμαρά!
Όσον, αφορά στον κ. Καρατζαφέρη, που φωνασκεί εσχάτως εναντίον της Κυβέρνησης. Ότι και να λέει, ό,τι και κάνει, ουδείς  ξεχνάει  ότι είπε «Ναι» στο Μνημόνιο. Και το υπερασπίστηκε με πάθος! Προσπάθησε δε να μας πείσει ότι το Μνημόνιο θα μας έσωζε! Και χαρακτήριζε τον Αντώνη Σαμαρά «ανεύθυνο» που καταψήφισε το Μνημόνιο!
Η αλήθεια είναι ότι  το Μνημόνιο, η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα, ευθύνονται  σε μέγιστο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση.
Άρα, ο κ. Καρατζαφέρης είναι συνυπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Δεν είναι  άμοιρος  ευθυνών. Επομένως, ας μην προκαλεί κι άλλο τον ελληνικό λαό   παριστάνοντας  τον κήνσορα!
Όπως γράψαμε ήδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο στις 11.30 τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου