Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Συνδικαλιστικά υβρίδια

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κάποτε στην πρώτη γραμμή θεμελίωσης διεκδικήσεων και κατακτήσεων, σήμερα βασικοί άξονες στο έργο συνολικής κατεδάφισης, της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου – Ε. Βενιζέλου.
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  πρώην μεγαλοσυνδικαλιστές όλοι τους, φανατικοί ψηφοφόροι του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου χθες, ψηφίζουν σήμερα και το πολυνομοσχέδιο. Ακούραστοι στη συναίνεση, στη σιωπή, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Οι άλλοτε πολέμιοι των νόμων Σουφλιά και
Σιούφα για το ασφαλιστικό, μαζί με τον άλλο εργοδοτοφάγο διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, υποχρεωμένοι από την κάθετη αντίθεση του κόσμου της εργασίας στο νομοσχέδιο Γιαννίτση να αρνηθούν τον συμβιβασμό με την κυβέρνηση Σημίτη, υποκλίνονται σαν γιουσουφάκια στον ΓΑΠ και στον κατακτητή (ΤΡΟΙΚΑ).Πρωτοπόροι στις εργατικές πορείες, στο παραδοσιακό δρομολόγιο Πεδίου του Άρεως – πλ. Συντάγματος, ταμπουρώθηκαν στο κτίριο της βουλής την ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας , με ασπίδα τους κουκουλοφόρους στο ρόλο των δυνάμεων καταστολής εναντίων των ειρηνικών διαδηλωτών .
Εκτός των προηγούμενων επαχθέστατων αποφάσεων για εργαζόμενους-συνταξιούχους, χθες κορυφώθηκε η προσφορά τους, ψηφίζοντας υπέρ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και της κατάργησης των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ για την καθιέρωση και στερέωση των οποίων, για δεκαετίες δόθηκαν σκληροί αγώνες.
Τα λόγια τα μεγάλα αποδείχθηκαν ψεύτικα μπροστά στη διασφάλιση της βουλευτικής τους καρέκλας. Θέση που ξεκάθαρα πήραν από τους ψηφοφόρους του κόσμου της εργασίας που τους πίστεψε και αρνούνται σήμερα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος (ή ξευτίλας)να αποχωριστούν.
Σίγουρα έχουν χάσει κάθε παράσταση αγωνιστικής κινητοποίησης, διαδήλωσης, απεργίας και με το κοστούμι των "σωτήρων" που τους φόρεσε ο ΓΑΠ μετατρέπονται σε κατηγόρους εισαγγελείς των συνδικαλιστών και πρωταγωνιστές στις λαϊκές παραστάσεις, με προπηλακισμούς, φτυσίματα, ύβρεις και γιαουρτώματα.
Χθεσινοί αγωνιστές, εξαργυρωτές των αγωνιστικών σας ενσήμων και ανταλλάκτες των κρυφών σας πόθων και επιδιώξεων σήμερα, κανείς δεν σας έδωσε αυτό το δικαίωμα. Κανείς δεν σας έστειλε στο ταμείο για να εισπράξετε τα αργύρια της προδοσίας. Καμιά ζυγαριά δεν δείχνει ισοβαρή τις θυσίες της εργατικής τάξης με το βουλευτιλίκι σας.
Είστε κατώτεροι των περιστάσεων, αποξενωμένοι και ανάξιοι να αναφέρεσθε στο παρελθόν, μονίμως υποχρεωμένοι να απολογείσθε για τις σημερινές <<εγκληματικές>> σας πράξεις, που καταδικάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους σε αργό θάνατο.
Μια επανάληψη υποψηφιότητας για επανάκτηση της αγαπημένης βουλευτικής έδρας ( μακάρι να χάσατε και την αυτογνωσία σας ), θα σας αποδείξει το αληθές του λόγου και του παρόντος κειμένου
Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ
Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου