Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το «κούρεμα» θα πρέπει να ρίχνει το χρέος κάτω από το ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά το σκοπούμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, οι επικεφαλής της ΕΕ και κυρίως η Γερμανοί και οι Γάλλοι, προσπαθούν να το υπολογίζουν έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι δικές τους τράπεζες. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου, όπως θα αντιλήφθηκε τώρα πλέον, ο κάθε φανατικός οπαδός του μνημονίου, για τη δική μας χώρα και το λαό μας. Ενδιαφέρονται μόνο να μην επεκταθεί η κρίση εναντίον τους και ταυτόχρονα να μην....
κινδυνεύσουν και οι τράπεζές τους. Αν μπορούσαν να μας φουντάρουν χωρίς να έχουν οι ίδιοι απώλειες, θα το έκαναν ευχαρίστως.

Σε ότι όμως αφορά εμάς τους ίδιους, το ύψος του κουρέματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ουσιαστικό. Και τέτοιο θα είναι μόνο αν ρίχνει το δημόσιο χρέος σημαντικά κάτω από το ΑΕΠ και κυρίως να είναι τόσο μεγάλη η περικοπή των τόκων, ώστε να μειωθεί σημαντικά το δημόσιο έλλειμμα. Διαφορετικά ανάκαμψη και ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Αν απλά μας γυρίσουν κοντά στα επίπεδα του 2009 και μάλιστα με την τρόϊκα πάνω από το κεφάλι μας, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Θα πρόκειται απλά για διαιώνιση της κατοχής μας, προκειμένου να επιτύχουν την ολοκληρωτική αρπαγή των περιουσιών μας.
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου