Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γιατί ο Παπανδρέου ήθελε να πάει με τον Σαμαρά στις Βρυξέλλες;


Επειδή προφανώς ο κ. Βενιζέλος είναι ανίδεος από διαπραγματεύσεις (όπως αποδεικνύεται και ο κ. Παπανδρέου το ίδιο, αν και διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών) μας λέει όλες αυτές τις ημέρες ο,τι πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο γιατί  έτσι θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας! Διαφορετικά μας ξημερώνει μια μαύρη μέρα!
Κατ’ αρχήν με το πολυνομοσχέδιο μας φέρνει μαύρες μέρες, ούτως ή άλλως. Αλλά μήπως καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης επειδή μπορεί να επικαλείται το πραγματικό επιχείρημα ότι στην Ελλάδα Κοινοβούλιο και λαός, δεν αντέχουν άλλο;

Η δεύτερη απορία μου έχει να κάνει με την πρόταση του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Σαμαρά να τον …συνοδέψει στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μικροπολιτική κουτοπονηριά   και θα το εξηγήσω:
Κατ΄αρχήν ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Δεύτερον, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται για τη σύνοδο του ΕΛΚ, άρα αν ο κ. Παπανδρέου χρειάζεται τη γνώμη του μπορεί να τη ζητήσει.
Τρίτον και σημαντικότερο. Όταν πρόκειται για πολυμερείς διαπραγματεύσεις, αρκετές ημέρες πρίν, κυκλοφορεί ένα πλαίσιο γενικών αρχών επί των οποίων προτείνεται να  επιτευχθεί μια συμφωνία. Άρα, ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει περίπου που θα κινηθεί μια απόφαση.
Εσείς, λοιπόν, γιατί νομίζετε ζήτησε να τον ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς; Επειδή η απόφαση θα είναι θετική για την Ελλάδα;
Για να χάσει μέρος από τη …δόξα ο Πρωθυπουργός;
ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου