Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Λαός μίλησε – εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας

φωτό Antinews
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών – η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 400.000 – 500.000 κόσμο!!!

Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι κόσμο από νωρίς το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχιζόταν.

Η πορεία κάλυπτε όλους τους δρόμους από το Πεδίον του Άρεως έως το Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας έκλεισε , ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές ήταν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Σταδίου και Πανεπιστημίου γεμάτες μέχρι την Ομόνοια.


φωτό Antinews
Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η αστυνομία επιτίθετο συνεχώς στο συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο όμως οπισθοχωρούσε για λίγο και επανερχόταν. Εκτεταμένη ήταν και σε αυτή την κινητοποίηση η χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης από τους αστυνομικούς, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να αντέξουν στα χημικά.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις πορείες και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου