Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος. «Λουκέτα» στα σχολεία. Βγάζουν στην εφεδρεία και τους εκπαιδευτικούς

Τυχεροί μόνο για φέτος φαίνεται πως θα είναι οι εκπαιδευτικοί, όσον αφορά το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για τον συγκεκριμένο κλάδο και στις τάξεις δασκάλων και εκπαιδευτικών επικρατεί αναβρασμός.
Οι φήμες για ένταξη των εκπαιδευτικών στο μέτρο πληθαίνουν, την ώρα που τα κενά και κυρίως τα «λουκέτα» στα σχολεία αυξάνονται συνεχώς.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ένταξη των εκπαιδευτικών στην «προσυνταξιοδοτική» εφεδρεία από το καλοκαίρι του 2012, μέτρο το οποίο ενδέχεται να αποφασίσει ακόμα και σήμερα, καθώς το μέτρο θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα αφορά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα εξαιρεθούν οι καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
«Είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή του μέτρου στους εκπαιδευτικούς, θα πλήξει όχι μόνο τον κλάδο αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.
Το μέτρο θα βάλει «λουκέτο» σε ακόμα περισσότερα σχολεία και οι συγχωνεύσεις θα τριπλασιαστούν. Πέρυσι συγχωνεύτηκαν περίπου 1.000 σχολεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περισσότερα από 200 στην Δευτεροβάθμια. Αυτοί οι αριθμοί του χρόνου θα είναι σίγουρα τριπλάσιοι.
Η εφεδρεία, οι συγχωνεύσεις και οι αυξήσεις τμημάτων θα πλήξουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι μαθητές ανά τμήμα ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 30», τονίζει στο newsbomb.gr ο κ. Παπαχρήστος.
Που θα εφαρμοστεί
Η προσυνταξιοδοτική εφεδρεία θα εφαρμοστεί σε εκπαιδευτικούς που είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων και των ετών υπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν εργαστεί και στην ιδιωτική εκπαίδευση πριν από το 1983 θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους, καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό για την εξαγορά των ενσήμων.
Τι θα γίνει με τις μετατάξεις
Οι μετατάξεις δεν θα έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς και θα αφορούν το σύνολο της επικράτειας. Αυτό σημαίνει πως όποιος εκπαιδευτικός δεν δεχθεί τη μετακίνησή του σε άλλη περιοχή, θα τίθενται αυτομάτως σε εργασιακή εφεδρεία.
Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, καθώς θα προκαλέσει νέες συγχωνεύσεις σχολείων από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου