Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

“Κο κο κο” επί της αρχής του Πολυνομοσχεδίου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αρνούνται να παραλάβουν το μήνυμα της κοινωνίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να ψηφίσουν επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την μείωση των μισθών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στην ψηφοφορία πήραν μέρος...
295 βουλευτές (έλειπαν από τη ΝΔ οι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Έλενα Ράπτη, Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης και η ανεξάρτητη Έλσα Παπαδημητρίου). «Ναι» ψήφισαν και οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όχι οι 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ο Ανδρουλάκης (που είχε ζητήσει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό…) ψήφισε «ναι ύστατης ελπίδας», ενώ ο Κρεμαστινός μοίρασε μετά δήλωσή του που ζητά συγκυβέρνηση είτε μετά από εκλογές είτε χωρίς εκλογές.
Αύριο, το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί επί των άρθρων ώστε να γίνει νόμος του κράτους.
Επίμαχο άρθρο είναι το 37, που αφορά τις συμβάσεις εργασίας. Ήδη ,η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη το έχει καταψηφίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν αλλαγές ώστε να μπορέσει να το ψηφίσει στην Ολομέλεια. Επιφυλάξεις έχουν εκφράσει και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου