Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

 
Εισπρακτική Εταιρεία…ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προχώρησε στην πρώτη του «διαρθρωτική αλλαγή»…μετατρέποντας τη ΔΕΗ από κοινωφελή επιχείρηση σε εισπρακτική εταιρεία. 

Όσο και αν οι ελληνικές οικογένειες προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο λογαριασμός συνεχώς αυξάνεται. Για να μπορεί ο πολίτης να απολαύσει ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά αναγκάζεται να πληρώνει 7 φόρους.

Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΦΚΗΕ), Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ΕΡΤ, Δικαίωμα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ), Δημοτικά Τέλη και Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τώρα, το νέο μέτρο του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας…, αποτελούν τις «7 πληγές του Φαραώ» για τα εργατικά νοικοκυριά της χώρας.


Αφού δεν απέδωσαν οι πολιτικές για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η κυβέρνηση επιστράτευσε τους «εναλλακτικούς» φόρους στην ενέργεια, όπως άλλωστε αποκάλεσε το νέο χαράτσι ο «γλωσσοπλάστης» Αντιπρόεδρος.

Αλήθεια πώς φιλοδοξούν να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα, όταν περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί της ΔΕΗ παραμένουν απλήρωτοι; Σχεδιάζουν να αφήσουν τα σπίτια μας χωρίς ρεύμα ή με τη συνηθισμένη τους πρακτική να στρέψουν για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος της ΔΕΗ και των εργαζομένων της; Με αυτόν τον τρόπο μεθοδεύουν την απαξίωση της στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και την διευκόλυνση της πώλησής της σε «υμετέρους».

Μετά τις πρωτοφανείς μειώσεις των εισοδημάτων και τις συνεχείς «φοροεπιδρομές», οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο σε «εναλλακτικούς» αλλά ούτε και σε «φανταστικούς» φόρους.

Ας αναρωτηθεί ο κύριος Πρωθυπουργός και οι επιτελείς του κατά πόσο το «όραμά» τους για έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια…μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους έλληνες πολίτες, εκτός και αν «επενδύουν» στη διάλυση της κοινωνίας για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ

Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου