Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κορυφώνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις» αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες νέες έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το Ισραήλ εντείνει τη στρατιωτική παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, στέλνοντας το μήνυμα στην Τουρκία ότι «δεν μπορεί να παίζει το ρόλο χωροφύλακα στην ανατολική Μεσόγειο».

Στο πλαίσιο αυτό, ισραηλινά πολεμικά πλοία και.... αεροπλάνα θα περάσουν από την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες της Κύπρου για εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Με την ενέργειά τους αυτή οι ισραηλινοί, εκτός από το μήνυμα στην Αγκυρα, επιθυμούν να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την τοποθέτηση βαλβίδων ασφαλείας, το τρυπάνι της αμερικανικής εταιρείας έχει ξαναπιάσει δουλειά και προχωρεί συνεχώς σε μεγαλύτερο βάθος. Στόχος είναι να διαφανεί με ασφάλεια η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου που υπάρχει.

http://www.dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου