Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

«Η άγρια λιτότητα στην Ελλάδα ίδια με της Γερμανίας πριν έρθουν οι Ναζί»

Ο  σοσιαλδημοκράτης Στάινμπρουκ δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά!
«Αυτή η δίαιτα θα οδηγήσει τον ασθενή στο φορείο και δεν θα του επιτρέψει να ξανασταθεί στα πόδια του».

Η παραπάνω δήλωση, που αναφέρεται στην πολιτική λιτότητας και συρρίκνωσης που ακολουθεί η Ελλάδα, έγινε από τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ στη διάρκεια της ομιλίας του πριν από την έγκριση από τη γερμανική Κάτω Βουλή των μέτρων ενίσχυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Στάινμπρουκ, που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2005 έως το 2009 στον κυβερνητικό συνασπισμό σοσιαλδημοκρατών και χριστιανοδημοκρατών υπό τη νέα -τότε- καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, συνέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα με τη φορολογία στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, η οποία οδήγησε στην....
κατάληψη της εξουσίας από τους ναζί. Η τοποθέτηση του πρώην Γερμανού υπουργού έχει διπλό ενδιαφέρον. Αφενός γιατί συντάσσεται ευθέως με τη γραμμή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και την περίφημη δήλωση «δεν αποδίδει το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα», που είχε κάνει στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε διευκρινίσει τότε σχετικά με τη δήλωσή του ότι το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την τρόικα, σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας, «δεν αποδίδει και εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή, που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος».

Η δήλωση του Γερμανού υπουργού έχει όμως επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί προέρχεται από το στρατόπεδο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών που ανήκουν -όπως και το ΠΑΣΟΚ- στη Σοσιαλιστική Διεθνή, καθώς ακυρώνει ευθέως την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Στάινμπρουκ, ο οποίος είναι επίσης ο επικρατέστερος επόμενος υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία, ήταν ο πρώτος ομιλητής της αντιπολίτευσης που πήρε τον λόγο και κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι απέτυχε να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες γιατί το νομοθέτημα της ενίσχυσης του Ταμείου είναι αναγκαίο. «Οι αντιφάσεις στην κυβέρνησή σας είναι προφανείς. Είναι ρωγμές που χάσκουν» είπε ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στις διαρροές του κυβερνητικού συνασπισμού σε σχέση με την ψηφοφορία που διεξαγόταν στη γερμανική Κάτω Βουλή. Ο Στάινμπρουκ έχει υποστηρίξει αρκετές φορές τη χώρα μας είτε προτείνοντας την πραγματική διαγραφή του ελληνικού χρέους είτε προτρέποντας τους πολίτες της Γερμανίας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας μας.

Εφημ. Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου