Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

“Μανιφέστο” Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου – Ραγκούση

Προσθήκη λεζάντας
Διορία και στήριξη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου δίνει στον ΓΑΠ η τρόικα των νέων εκσυγχρονιστών Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου. Η φράση στο κείμενο που υπογράφουν και οι τρείς είναι σαφής: «Σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ». Άρα από τις 23 και μετά θα έχουμε εξελίξεις.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΓΑΠ, που είδε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και τους τρεις υπουργούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους είχε ζητήσει να μην υπάρξουν πρωτοβουλίες που προκαλούν εσωστρέφεια. Αλλά αυτοί, θέλοντας να προλάβουν συμμαχίες του Βενιζέλου με τους παπανδρεϊκούς και τους άλλους δελφίνους (π.χ. Χρυσοχοϊδη) αποφάσισαν να επιταχύνουν τις εξελίξεις.
Ο ΓΑΠ συνεχίζει να έχει επικοινωνία με τους επιτελείς του (κυρίως τον Μόσιαλο που έχει πέσει στα βαθιά), ενώ ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Σκανδαλίδης, Ρέππας, Καστανίδης, Κατσέλη).
Σημείωση 1: Πλέον η ψηφοφορία της Πέμπτης αποκτά άλλα χαρακτηριστικά
Σημείωση 2: Όλα αρχίζουν να θυμίζουν την περίοδο της απομάκρυνσης του Αντρέα…
Όσον αφορά τις αντιδράσεις, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες  επισημαίνουν την απουσία από το κείμενο των … υπογραφών των  Μ. Χρυσοχοίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου , “ενώ το άρθρο σήκωσε κύματα οργής από την πλευρά άλλων υπουργών“, οι οποίοι φανταζόμαστε ότι θα είναι οι κ. Βενιζέλος, Ρέππας, Σκανδαλίδης, Καστανίδης και Παπουτσής.
Δυσαρέσκεια εκφράζεται από μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι έλεγαν πως δεν μπορεί υπουργοί που υπηρέτησαν επί χρόνια τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ να εμφανίζονται τώρα ως «επαναστάτες» και ότι αν το ίδιο κείμενο υπέγραφαν βουλευτές και όχι υπουργοί θα προκαλούσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.
Κατά τα άλλα, οι μνηστήρες της ….ΙΘάκης βγήκαν παγανιά και μάλιστα απροκάλυπτα. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης με το κοινό άρθρο τους ουσιαστικά βάζουν υποψηφιότητα για τη μετά – Παπανδρέου εποχή και δηλώνουν παρών στις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται ραγδαίες. Η χρεοκοπία της χώρας, όπως κι αν αυτή ονομαστεί, είναι δεδομένη, το τέλος του πρωθυπουργού σίγουρο, γι’ αυτό και τα τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν μπροστά ως δήθεν σωτήρες της πατρίδας.
Δεν είναι τυχαίοι υπουργοί. Η Αννα Διαμαντοπούλου στήριξε, αλλά πολύ διακριτικά τον Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές μάχες με τον Β. Βενιζέλο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν το alter ego του Β. Βενιζέλου αλλά εσχάτως τα έχουν σπάσει και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν μιλιούνται πλέον.
Ο δε Γιάννης Ραγκούσης, δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου, φέρεται απογοητευμένος και πικραμένος για την υποβάθμισή τους στον τελευταίο ανασχηματισμό και την… εξορία του στο Μεταφορών για να συνομιλεί με τους ταξιτζήδες.
Και οι τρεις βλέπουν το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου, βλέπουν ότι ο Β. Βενιζέλος είναι τόσο καμένος με τα οικονομικά μέτρα που παίρνει που δε θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Προσπαθούν λοιπόν να δώσουν στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μια εναλλακτική λύση. Πόσο εναλλακτική είναι όμως μια λύση από αυτούς που στήριξαν τα τόσο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου