Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!

Γράφει ο Δευκαλίων
Παρακολουθούσα την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στην οποία διεξάγονταν η κοινοβουλευτική συζήτηση για τα άρθρα του φοβερού και τρομερού πολυνομοσχεδίου. Του νόμου εκείνου που φαλκιδεύει εργατικά δικαιώματα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει δυσβάστακτους φόρους στο σύνολο της μεσαίας τάξης.
Μόνιμο το κυβερνητικό επιχείρημα: «Αν δεν ψηφίσουμε δεν θα μας δώσουν την 6η δόση», «αν δεν ψηφίσετε δεν χρειάζεται να πάμε στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής» κλπ. Με δύο κουβέντες και σε πολύ απλά Ελληνικά: «Η ψηφίζετε ότι μας έχει διατάξει η τρόικα ή έχουμε οικονομική καταστροφή». Και ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος. Και στο παρασκήνιο ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας να μεταπείσει διαφωνούντες Βουλευτές.
Εδώ καταντήσαμε υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Να εκβιάζεται και να υποκύπτει η Βουλή των Ελλήνων και οι αντιπρόσωποι του Έθνους από τρίτης διαλογής υπάλληλους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, μέσω εκβιαστικών διλλημάτων που
θέτει επίσημα ή ανεπίσημα ο Πρωθυπουργός εξυπηρετώντας ακουσίως ή εκουσίως του σκοπούς και τις επιδιώξεις της Τρόικα.
Εδώ καταντήσαμε υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Να μην λειτουργεί με ελεύθερη βούληση το κοινοβούλιο, να μην γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους.
Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Διευθυντής της Τρόικα και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Βουλευτές και αντιπρόσωποι μας στο Κοινοβούλιο τα μέλη της Τρόικα από την ΕΕ και την ΕΚΤ. Σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η από πολύ καιρό πριν διατυπωθείσα θέση του Δευκαλίων: Ο Αγώνας είναι Εθνικοαπελευθερωτικός.
Είναι πλέον αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι για να αποκρουστεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιχειρεί μέχρι τώρα με επιτυχία να πισωγυρίσει την χώρα στον οικονομικό και κοινωνικό μεσαίωνα πρέπει πρώτα να εκδιωχθούν από την χώρα οι Τροϊκανοί και οι κάθε λογής εγχώριοι συνεργάτες τους.
Όσο για τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «Οι προσεχώς κάτοικοι Ζαππείου» Λυπούνται,ΘλίβονταιΣτενοχωρούνται αλλά ταυτόχρονα πηγαίνουν και ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα ώστε να αποκτήσουν μανδύα νομιμότητας οι διαταγές της Τρόικα.
Και μετά όλοι μαζί Κυβέρνηση και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα βγουν στα κανάλια για να μας πουν ότι παρά το τεράστιο συνειδησιακό και ψυχολογικό πρόβλημα και δίλημμα, φορτώθηκαν το σταυρό για όλους εμάς και έσωσαν την χώρα. Ποία χώρα όμως; Την υπό κατοχή;
Η απορία όμως παραμένει. Πως σώνεται μία χώρα που καθημερινά φαλκιδεύεται η ανεξαρτησία της από αυτούς που άνοιξαν την πίσω πόρτα για να μπουν μέσα οι κατακτητές δεν το καταλαβαίνουμε.
Καταλαβαίνουμε όμως κάτι άλλο πολύ πιο απλό. Όλοι αυτοί (Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ) που μιλάνε για σωτηρία της πατρίδας ξεχνάνε κάτι πάρα πολύ απλό: Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!
stoxasmos-politikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου