Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ :

"Θέλει επώδυνες αλλαγές ο ελληνικός λαός"

Σε δήλωση του μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε για άλλη μια φορά την ανάγκη για ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές, αλλά και βαθύτερης οικονομικής συνεργασίας και στήριξης στα πλαίσια της ευρωζώνης για μια ισχυρότερη Ευρώπη.
«Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές και ο ελληνικός λαός θέλει αυτές τις αλλαγές όσο επώδυνες και αν είναι» δήλωσε απυθυνόμενος στον Βαν Ρομπάι ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Μίλησε ακόμα για την ανάγκη βαθύτερης οικονομικής συνεργασίας, ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, και τόνισε την ανάγκη να “διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών». Ως βασική προϋπόθεση προέβαλε ριζοσπαστικές αλλαγές που όπως είπε “ήδη εφαρμόζουμε στην οικονομία και στο δημόσιο τομέα και τις οποίες αναγνωρίζουν οι πρόσφατες δηλώσεις των εταίρων μας”.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνώρισε ακόμα ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν λάθη και προβλήματα στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό και δήλωσε αισιόδοξος για την ύπαρξη κοινής θέλησης να “κάνουμε την κρίση μια ευκαιρία για επιτυχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”. Επιτυχία για την οποία βασικό σημείο είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στα πλαίσια αυτών της 21ης Ιουλίου, ώστε να ακολουθήσει βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με δυνατότητες που “κακκοδιαχειρίστηκε στο παρελθόν” και με την βοήθεια των εταίρων της θα αξιοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου