Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Άριστος Πλασιέ !!!

Παρακάτω είναι οι ΧΘΕΣΙΝΕΣ δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωζώνης :

Quote
«Δύο χρόνια τώρα, όλοι οι Έλληνες έχουμε κάνει μία πρωτοφανή εθνική προσπάθεια, μία πρωτόγνωρη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ποτέ, κανένας πολίτης, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, δεν έχει σηκώσει παρόμοιο βάρος, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.Η εθνική μας προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους. Είμαστε ένας περήφανος λαός και δικαιούμαστε ακριβώς αυτό το σεβασμό. Και μπορούμε. Η Ελλάδα μπορεί.

Στόχος μας ήταν και είναι, και σήμερα, να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους του παρελθόντος, που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη. Αυτό το βάρος, στις πλάτες κάθε Έλληνα πολίτη, είναι δυσβάσταχτο. Πρέπει να μειωθεί, για να ανασάνουμε.

Και παράλληλα, προχωράμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την Ελλάδα. Διαρθρωτικές αλλαγές, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και νοοτροπίες δεκαετιών. Αλλαγές, που βέβαια, απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν.

Ξεκινήσαμε σήμερα το τελικό στάδιο μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευση, για μια συνολική απάντηση στην ευρύτερη κρίση, όχι απλά στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά και στην ευρωπαϊκή κρίση.

Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις. Αποφάσεις, για την κρίση που έχει πια πανευρωπαϊκή διάσταση.

Μια κρίση εμπιστοσύνης, στην οποία πιστεύω ότι έχουμε τη βούληση να απαντήσουμε συλλογικά.

Βούληση για βιώσιμη δημοσιονομική διαχείριση, βούληση για στήριξη και ανάπτυξη, βούληση για θέσεις εργασίας.

Βούληση για οικονομία ανταγωνιστική, αλλά και για κοινωνία με συνοχή.

Βούληση να βρεθεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, με την συμμετοχή στα βάρη και του ιδιωτικού τομέα, ειδικά των Τραπεζών.

Βούληση να ενισχυθεί ο ισχυρός μηχανισμός παρέμβασης στις αγορές ομολόγων, το λεγόμενο EFSF.

Βούληση, τελικά, να εμβαθύνουμε την συνεργασία μας και τον συντονισμό μας μέσα στην Ευρωζώνη, προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας και των λαών μας.

Ο Ελληνικός λαός βάζει και θα συνεχίζει να βάζει τάξη στο σπίτι του. Το αποφασίσαμε, το κάνουμε.

Με όπλο την αξιοπιστία μας, αναζητούμε μια πιο καθαρή, μια οριστική λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Λύση, που ανακουφίζει τους Έλληνες από ένα βάρος ιστορικό. Λύση, που θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα μάτια των πολιτών της Ευρώπης.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Συνεχίζεται, με την Ελλάδα παρούσα, με την Ελλάδα να έχει συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους στόχους».
UnQuote

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε ο κ. Παπανδρέου ΑΛΛΑΖΕΙ (για μία ακόμα φορά ) στόχους !!!
Από κεί που πουλούσε στην εσωτερική κατανάλωση το σενάριο περί ΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ και περί ΜΗ ΑΠΟΦΥΓΗΣ της ανάληψης από την χώρα ΟΛΩΝ των υποχρεώσεών της (ας μήν ξεχάσουμε πόσο διαφήμισε την υπογραφή του μνημονίου 1 "Σαν σωτηρία της χώρας..." αφού "Έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών") , τώρα πουλάει το σενάριο του (βαθέως ) κουρέματος σαν "Διαπραγμάτευση" και "Οριστική λύση" !!!

Ο Γράφων είναι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι ο μηχανισμός και η ντόπια προπαγάνδα δεν θα φέρει σε αντιπαράθεση τις δηλώσεις του κ Παπανδρέου των τελευταίων δύο ετών , αντιθέτως θα σπρώξουν σαν λύση το κούρεμα που θα μηδενίσει τις περιουσίες των Ασφαλιστικών ταμείων και θα επιτρέψει την (μερική ;;;) κρατικοποίηση των τραπεζών...

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι καλύτερο πλασιέ δεν θα μπορούσε να βρούν οι δανειστές μας , για να μήν αμφιβάλετε για το συμπέρασμα αυτό ας προσπαθήσετε να φανταστείτε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ αν ένα μέρος από αυτά που συνέβησαν δύο χρόνια τώρα ΤΟΛΜΟΥΣΕ (όχι να τα πράξει) να τα παρουσιάσει ο κ. Κ. Καραμανλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου