Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πολιτική Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να… διώξει την Κυβέρνηση

Τις τελευταίες ημέρες, κορυφώνεται σε επίπεδο πολιτικού παρασκηνίου, μια μάχη χαρακωμάτων, που αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να… απαλλαγεί από την Κυβέρνηση.
Οι βουλευτές του Κινήματος, που κατανοούν ότι οι επόμενες εκλογές, αλλά και εκείνες που θα ακολουθήσουν, θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, από τη στιγμή στο υποσυνείδητο της κοινωνίας θα αποτυπωθούν οι σημερινές διαχειριστικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ, στην εποχή της τρόικας και του Μνημονίου, προσπαθούν να αποφύγουν το μοιραίο.

Έτσι, δοκιμάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τις πολιτικές αντοχές του Μεγάρου Μαξίμου, και τις… προσωπικές του Ευάγγελου Βενιζέλου, απειλώντας ότι δεν θα ψηφίσουν άρθρα νομοσχεδίων. Φλερτάροντας δηλαδή ευθέως με την υλοποίηση της προτροπής που προ ημερών τους απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών: Να ρίξουν την Κυβέρνηση.
Σε άλλες εποχές, και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσε κανείς να διακρίνει πίσω από τη συγκεκριμένη πρακτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ένα… προσυμφωνημένο μονόπρακτο με την Κυβέρνηση. Ώστε να απορροφάται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς θα εμφανίζονταν οι βουλευτές του Κινήματος να σηκώνουν πρώτοι το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στην Κυβέρνησή τους.
Κάτι τέτοιο όμως, δεν συμβαίνει σήμερα. Σε ένα πλοίο το οποίο βυθίζεται, τέτοιες πολυτέλειες δεν υπάρχουν για τους ναυαγούς. 
statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου